BAT-ova tvornica u Kanfanaru vodeća u kompaniji po količini reciklirane vode

U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša, BAT je svim zaposlenicima tvornice u Kanfanaru podijelio sadnice masline i time ih dodatno uključio u svoju strategiju postizanja potpune ugljične neutralnosti u cijelom svom lancu vrijednosti do 2050. godine.

Tvornica u Kanfanaru godinama sustavno ulaže u suvremena energetska rješenja s ciljem dugoročnog smanjenja emisija CO2, u skladu s međunarodnom normom za sustav upravljanja okolišem ISO 14001. Zahvaljujući vrijednim investicijama, danas se u tvornici znatan postotak energije koristi iz obnovljivih izvora, koja se, nakon uspješne implementacije pročišćivača trećeg stupnja, pozicionirala i kao vodeća u kompaniji po količini reciklirane vode. Od ukupno povučene vode unutar tvorničkog kruga, ponovo se iskorištava oko 50% za proizvodne procese.

“Ponosni smo na rezultate kojima kontinuirano pokazujemo u kojem smjeru dugoročno želimo razvijati poslovanje cjelokupne kompanije, pa tako i tvornice u Kanfanaru. Očuvanje okoliša u tom je procesu jedna od ključnih premisa održivog razvoja i temelj izgradnje bolje budućnosti kojoj svakodnevno težimo”, istaknuo je Tamas Nyaka, direktor operacija u BAT Adria.

BAT je ulaganjima u nove tehnologije i poboljšanjem organizacije procesa postigao smanjenja i u ukupnoj potrošnji energije po jedinici proizvoda. Usmjerenost održivom upravljanju potvrđuje i činjenica da su smanjili količinu otpada po jedinici proizvoda te kontinuirano povećavaju postotak recikliranog otpada zahvaljujući suradnji s tvrtkama ovlaštenima za preuzimanje otpada.

Ekološko, društveno i korporativno upravljanje ključan je dio BAT-ove korporativne strategije izgradnje bolje budućnosti (A Better Tommorrow™) kojim kompanija ulaže u podizanje standarda održivog poslovanja.