Tvrtka Stanić uz pomoć EU fondova dovršila projekt izgradnje fotonaponske elektrane Stanić Kerestinec

Tvrtka Stanić d.o.o. priopćila je da je dovršila projekt izgradnje fotonaponske elektrane Stanić Kerestinec I za vlastite potrebe čime je realizirano poboljšanje energetske učinkovitosti rasvjete i sustav daljinskog očitanja potrošnje električne energije i sustava kontrolnih mjerila.

Ukupna vrijednost projekta je 9.352.055,87 kuna, a sufinancirao ga je Europski fond za regionalni razvoj s iznosom od 5.507.304,44 kuna.

Projekt, koji je realiziran u razdoblju od ožujka 2018. do lipnja 2021. godine, uključuje provedbu mjera energetske učinkovitosti (modernizacija sustava rasvjete, ugradnja sunčane elektrane i sustava daljinskog očitanja potrošnje energije) koje će omogućiti društvu smanjenje isporučene energije iz distribucijskih mreža za 52,09% i povećati udio korištenja obnovljivih izvora energije za 1.032.479 kWh godišnje.

Realizacija ovog projekta utjecat će i na smanjenje emisija CO2 za 307,75 tona godišnje čime se pozitivno utječe na očuvanje okoliša. Ciljevi i očekivani rezultati projekta su ušteda energije u energetski troškovnoj cjelini za 278.146 kWh i povećanje udjela korištenja OIE u bruto potrošnji energije za 1.032.479 kWh.

Za više informacija o projektu korisnici mogu kontaktirati g. Ivana Šturmana putem maila: isturman@stanic.hr.

Više informacija o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima dostupno je na internetskoj stranici www.strukturnifondovi.hr