Vina Belje osvojila šampionsku titulu i šest medalja

Vina Belje osvojila su šampionsku titulu i šest medalja na međunarodnom ocjenjivanju Vino Slovenija koje se ove godine održalo po 47. put u Gornjoj Radgoni u Sloveniji. Ovo najuglednije slovensko ocjenjivanje vina pripada među najvažnija vinska ocjenjivanja u Adria regiji na kojem se ocjenjuje više od 500 uzoraka vina.

U kategoriji odležanih suhih crvenih vina zlatnu medalju i šampionsku titulu osvojila je Goldberg frankovka berbe 2012., vino svjetske klase koje je prema brojnim vinskim kritičarima jedno od najboljih crvenih vina u Hrvatskoj.

Zlatnom medaljom za kvalitetu nagrađen je Rose Vina Belje 2020., izvrsno polusuho vino u kojem se spajaju cabernet sauvignon i pinot crni. U jakoj konkurenciji vinara, još su četiri beljska vina iz berbe 2020. nagrađena srebrnim medaljama: Graševina premium, Goldberg graševina, Goldberg white i Cuvée blanc.

Prilikom preuzimanja nagrada, Marijan Knežević, voditelj razvoja vinarstva Vina Belje je istaknuo: “Goldberg frankovka je jedno od posebnih vina u našem asortimanu koje je nastalo od izabranih prosušenih bobica frankovke, čiji je finalni karakter oblikovalo odležavanje u bačvama od slavonskog hrasta. Već kod stvaranja ovog vina znali smo da će imati izniman potencijal odležavanja i biti posebno cijenjeno. Uz  graševinu koja je najzastupljenija u našem asortimanu i frankovka je sorta koja daje sjajne rezultate u našim vinogradima. Ponosni smo na ove medalje koje potvrđuju našu posvećenost kvaliteti i koje su nastavak niza uspjeha Vina Belje ostvarenih na domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima u ovoj godini“.