Oni brinu sami o sebi, a Domestos im pomaže da u tome nisu sami

Nova društveno odgovorna kampanja za pomoć mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi

U okviru svog društveno odgovornog poslovanja i ponašanja, Domestos Hrvatska pokreće novu kampanju u čijem su fokusu mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi i financijskih sredstava za školovanje. Novom kampanjom Domestos želi podići svijest o ovom društvenom problemu te izazovima s kojima se mladi susreću tijekom svog života i razvoja.

Djeca i mladi bez odgovarajuće skrbi prisiljeni su misliti na stvari o kojima ostali vršnjaci ne moraju. Nemaju sigurnost koju većina nas osjeća tijekom odrastanja. Bili oni spremni ili ne, moraju biti odgovorni sami za sebe što im oduzima radost odrastanja. Domestos im je ovom novom kampanjom odlučio pokazati da nisu sami te pozvati i sve građane dobre volje da se priključe ovoj društveno odgovornoj akciji. 

Domestos se stoga povezao s humanitarnom akcijom „Korak u život“ koja od 2008. godine prikuplja sredstva za stipendiranje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koji zbog zakonskih ograničenja napuštaju udomiteljske obitelji i domove nakon stjecanja punoljetnosti. Oni nemaju potrebna sredstva za daljnje školovanje koje im je prijeko potrebno za potpuno osamostaljenje i početak profesionalnih karijera nakon završetka školovanja.

Akciji „Korak u život“ Domestos Hrvatska je donirao ukupno 192.000,00 HRK čime su uvelike olakšali te pomogli pokriti troškove dvije studentske stipendije u razdoblju od pet godina. No s obzirom na to da je cilj nove Domestos kampanje podizanje svijesti o ovom društvenom problemu koji zahvaća mlade, Domestos je otišao korak dalje te poziva cijelu Hrvatsku da im se priključi u ovoj hvalevrijednoj akciji.

Kako sudjelovati?

Na Domestos Pine thick bleach 750 ml proizvode otisnuti su kodovi i skeniranjem tih kodova svatko može donirati iznos koji želi kako bi se mladima bez roditeljske skrbi omogućile fakultetske stipendije. Donirati se može brzo i jednostavno putem mobilnog bankarstva.

Samostalnost je vrlina, ali postaje teret kada stigne prerano. Pomozite nam da stipendijama rasteretimo talentirane mlade ljude i osiguramo im bolju startnu poziciju u budućnosti. 

Više o kampanji pogledajte na Facebook stranici Domestos Hrvatska: https://www.facebook.com/domestoshrvatska