Svjetski dan kave obilježite perfetto napitkom

Diljem svijeta danas se obilježava Svjetski dan kave. Omiljeni napitak koji razbuđuje i opušta službeno je dobio svoj dan još 1. listopada 2015. godine u Milanu od kada se počeo redovito obilježavati.

Tradicija ispijanja kave seže daleko u 17. stoljeće, a zbog okusa, mirisa, a ujedno i učinka ovog crnog napitka nastala je umjetnost pripremanja i ispijanja kave. Mnogima najdraži napitak dokazano popravlja raspoloženje i ima blagotvoran utjecaj na zdravlje.

O važnosti kave svjedoči i čast koja joj je ukazana u Dubaiju. Burj Khalifa, najviša zgrada s visinom od 828 metara, odjevena je u zrna kave i logotip De’Longi u čast Svjetskog dana kave i prvog aparata za kavu na svijetu. Svečani trenutak Perfetta možete pogledati ovdje.

Nik Oroši, najpoznatiji i najuspješniji hrvatski barista te umjetnik kad je pripremanje kave u pitanju tvrdi kako se recept za savršenu kavu kod kuće sastoji od ova 3 sastojka – kvalitetne kave, dobrog aparata za kavu i malo želje i ljubavi dok se ona priprema. “U ugodnom društvu ili nasamo, kava je ritual koji nam omogućuje da zastanemo i stvorimo trenutak u kojem možemo istinski uživati”, rekao je Nik.

1. Kava više od pića

Svaki istinski ljubitelj kave slaže se kako je kava više od napitka jer predstavlja savršeni perfetto trenutak i ritual s kojim započinje dan. Kao što svako vrhunsko jelo započinje kvalitetnim namirnicama tako je za omiljeni napitak važna kvalitetna kava u zrnu.

2. Aparat za kavu

Za pripremu kave kod kuće onako kako to rade profesionalci potreban je aparat s kojim je priprema kave jednostavna igra. Probudite baristu u sebi i napravite kavu po svojoj mjeri bogate teksture i neodoljivih aroma.

Uz De’Longhi superatomatske aparate za kavu ne treba vam puno truda jer aparati sve sami naprave. Nova Magnifica Evo dizajnirana je da zadovolji različite ukuse potrošača s mnogo različitih recepata dostupnih na jedan dodir. Utjelovljuje De`Longhi  iskustvo, znanje i tehnologiju za najbolje rezultate u šalici. ​De’Longhi aparati za kavu imaju tipičan talijanski dizajn osmišljen s pažnjom na detalje koji na prvi pogled možda nisu očiti, ali na kraju imaju velik utjecaj na naše živote.

Nataša Bagić, marketing manager za De’Longhi Hrvatsku kaže: „Naša nova kampanja #Perfettomoments podiže svijest o onom savršenom trenutku u kojem svi uživamo prilikom ispijanja našeg najdražeg napitka, kave, koji nam svakodnevno daje snagu za sve izazove koji su pred nama. Prigodno nazvana Perfetto moments, jer uistinu dočarava onaj savršen trenutak kada se možemo opustiti i uz vrhunsku tehnologiju Delonghi automatskih aparata za kavu, uživati u okusu, mirisu i aromi ovog napitka koji ima blagotvorni učinak na organizam i život. Jednostavnost je umijeće življenja i zato uživajte u vašem Perfetto trenutku, jer samo jedan dodir vas dijeli od toga”.

3. Priprema kave

Kako je Nik spomenuo, kod pripreme je važna želja i ljubav. Sve ostalo je bonus. “Mljevenje kave je vrlo bitan korak u dobivanju kvalitetnog napitka. Ako kavu meljemo pregrubo, ona se pretvara u zagorjeli prah, postaje manje topiva i nestaje aroma i okus. S druge strane, ako kavu sameljemo prefino, dobit ćemo napitak izrazito jakog okusa s izraženim tonovima zagorjelog”, dodaje Nik. 

Više informacija o De’Longhi brendu pronađite na www.delonghi.hr dok za informacije o aparatima posjetite https://coffeeshop.hr/.