‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’ nagrađena Green Prixom za zelenu kampanju godine

Žujina društveno odgovorna kampanja ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’ osvojila je proteklog vikenda, u sklopu festivala održivosti Greencajt, nagradu Green Prix koja se dodjeljuje za najzapaženija postignuća kompanija, organizacija, osoba i inicijativa u području zelenog poslovanja. ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’, u kojoj su čišćena divlja odlagališta otpada diljem Hrvatske, slavila je u kategoriji green kampanja godine.

Nagradu je ispred Zagrebačke pivovare primio Zlatko Novaković, senior strategy & portfolio manager za core brendove, koji je tom prigodom istaknuo: ‘’Kampanjom ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’ htjeli smo podići svijest o važnosti brige za okoliš i ponosni smo što je naš trud prepoznala i struka. Briga o budućnosti počinje već danas odgovornim odnosom prema otpadu i okolišu u kojem živimo, a vjerujem da smo tu poruku poslali svim sugrađanima. Zahvalan sam svim sudionicima, partnerima i kolegama koji su omogućili da se kampanja realizira, posebno članovima Kluba volontera Pivovarci koji su bili vrijedni u akcijama diljem Hrvatske.’’

U sklopu ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’, održano je 14 akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, a u suradnji s članovima lokalnih ekoloških udruga očišćeno je i pravilno zbrinuto više od 15 tona otpada. U šumi, polju ili na dnu rijeke i  mora čistilo se u Osijeku, Opatiji, Rijeci, Slavonskom Brodu, Kaštel Gomilici, Kninu, Razvođu, Solinu, Zlatnoj Gredi i Zagrebu. U akcijama su sudjelovali članovi udruge Zeleni Osijek, Vodomar iz Duge Rese, Žmergo iz Opatije, eRIpio iz Rijeke, KRKA Knin, SUNCE iz Splita, BIOM iz Zagreba te KPA Marsonia iz Slavonskog Broda, a partneri Pevex i Pik pazili su da im ništa ne nedostaje.

U konkurenciji najboljih ovogodišnjih ekoloških kampanja, ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’ je najboljim proglasio žiri koji su činili Dijana Varlec, viši stručni savjetnik u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Kristina Posilović, Savjetnica ministra za održivi razvoj u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Lidija Pavić-Rogošić, direktorica ODRAZ-a, prof.dr.sc. Mislav Ante Omazić, Ekonomski fakultet u Zagrebu i Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.