Saponiji dodijeljena ‘Povelja za unaprjeđenje kvalitete u hrvatskom gospodarstvu’

Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije i članica Uprave Kandita (Foto: Gojko Mitić)

Hrvatsko društvo za kvalitetu dodijelilo je Saponiji svoje tradicionalno priznanje “Povelju HDK za 2021. godinu“, za unaprjeđenje kvalitete u hrvatskom gospodarstvu.

Rezultati u poslovanju i usmjerenje na kupca, unaprjeđenje organizacije i zadovoljstva radnika, doprinos društvenoj zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj te uvedeni sustavi upravljanja kvalitetom i okolišem, samo su neki od kriterija za dobivanje ovog prestižnog priznanja. Svi su ovi elementi dio strategije poslovanja Saponije od same zamisli novoga proizvoda preko razvoja formulacija do izlaska proizvoda na tržište.

“Na Saponiji je u pogledu kvalitete i velika odgovornost te je naša misija zadovoljstvo potrošača i kupaca kroz kreiranje inovativnih proizvoda koji potiču razvoj kulture čistoće i zdravlja te istovremeno primjenu najnovijih spoznaja u cilju zaštite i očuvanja okoliša“, izjavila je predsjednica Uprave Saponije Dajana Mrčela.

Saponia je tvrtka koja postoji već gotovo 130 godina i stremi izvrsnosti u svim segmentima poslovanja kroz sustavno unapređenje i modernizaciju tehnoloških procesa. U skladu s globalnim trendovima tvrtka nastoji ostvariti visoku konkurentnost i dugoročnu održivost poslovanja te kreirati portfelj proizvoda vrhunske kvalitete s ciljem stvaranja novih vrijednosti za potrošače i poslovne partnere.

“Kako svaku tvrtku pa tako i našu čine ljudi, svjesni smo da se samo intenzivnim ulaganjem u stručnost i kvalitetu mladih generacija može očekivati svijetla budućnost kompanije. Stoga smo ove godine intenzivirali i suradnju s fakultetima na hrvatskim sveučilištima kako bismo na taj način osigurali bazu izvrsnih kadrova. Danas je kvaliteta u širem smislu i briga za okoliš pa i u tom pogledu pokazujemo odgovornost za buduće generacije s certifikatom ISO 50001:2018 kojim dokazujemo odgovorno upravljanje i našim energetskim potrebama“, zaključuje Dajana Mrčela.