Kako događanja u Europi utječu na potražnju online kupaca

U svjetlu proteklih događanja na europskom kontinentu i na Jeftinije.hr su primijetili kako se potražnja za određenim proizvodima u proteklih tjedan dana značajno povećala.

Usporedbom potražnje online kupaca srednje i istočne Europe na platformama za usporedbu Heureka Group, uočili su značajna podudaranja u zanimanju online kupaca. Nagli porast potražnje vidi se u kategorijama prijenosnih punjača, agregata, vreća za spavanje, kuhalima na kruta goriva, te kanistrima. 

Dok je kod hrvatskih potrošača to podudaranje u pretraživanjima vidljivo u kategoriji prijenosnih punjača za kojima je zabilježeno povećanje potražnje od gotovo 70% u odnosu na tjedan ranije, kod slovenskih potrošača poklapanje s potrošačima u ostatku CEE regije vidljivo je i u kategorijama poput agregata (povećanje potražnje od 92%) te vreća za spavanje (povećanje potražnje za 100%).

Od šest analiziranih zemalja, u Češkoj je uočena značajna diverzifikacija potražnje za proizvodima koji se mogu koristiti u humanitarne i preventivne svrhe. Najveće je zanimanje zabilježeno za pećima na kruta goriva (+112%), vrećama za spavanje (+147%), walkie-talkie odašiljačima (+300%), solarnim punjačima (+349%) i kanistrima (+536%). Slična potražnja primijećena je i kod online kupaca u Slovačkoj i Rumunjskoj dok su kupci u Mađarskoj u svoje povećano potraživanje uključili i električne generatore (+144%).

Izvor: Jeftinije.hr