Vajda i PPK zaposlenicima jamče stabilna prava i pogodnosti

Bruno Glavak i Alen Kajmović

Mesna industrija Vajda iz Čakovca, PPK karlovačka mesna industrija i predstavnici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) potpisali su kolektivni ugovor kojim se zaposlenicima u tim dvjema mesnim industrijama, članicama Grupe Pivac, jamče brojne pogodnosti iznad zakonom propisanih. Među njima su nagrada za ostvarene radne rezultate, osiguran topli obrok, božićnica, prigodni darovi za Božić i Uskrs, jubilarne nagrade, slobodan dan za polazak djeteta u školu te ostale pogodnosti.

„Potpisivanjem novog kolektivnog ugovora ostvarujemo kontinuitet prava i pogodnosti za naše zaposlenike. Time im jasno poručujemo da su nam važni i da je Vajda tvrtka kojoj je dobrobit zaposlenika prioritet. U ovim neizvjesnim vremenima radnicima želimo pružiti ne samo sigurnost, već im nastaviti stvarati okruženje u kojem je njihov posao zaista cijenjen i vrednovan kroz materijalna prava, ali i sve ostale pogodnosti usmjerene zadovoljstvu svakog od njih“, rekao je Alen Kajmović, predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda.

„Kolektivni ugovor potpisali smo na dvije godine, što je okvir sigurnosti u ovim nepredividim globalnim kretanjima. Na ovaj način našim zaposlenicima, kako sadašnjim, tako i budućim, šaljemo dodatnu poruku da će radeći s nama imati sigurniju budućnost. Ljudi su nam na prvom mjestu i ovim putem samo dodatno nastavljamo zajednički graditi kvalitetniju životnu sredinu s našim socijalnim partnerima“, izjavio je Igor Miljak, predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije.

Prava iz kolektivnog ugovora primjenjuju se na sve radnike bez obzira na to jesu li članovi sindikata. Zadržavajući materijalna i socijalna prava zaposlenika, PPK i Vajda ponovno se potvrđuju kao odgovorni poslodavci koji najveću pažnju posvećuju radnicima i prepoznaju ih kao važne dionike u razvoju kompanija i čitave Grupe Pivac.

Miljenko Gočin, Igor Miljak i Nedeljko Bukovšek

„Potpisivanje novog kolektivnog ugovora pokazuje nastavak predanosti PPK mesne industrije Karlovac i čakovečke Mesne industrije Vajda, kao i cijele Grupe Pivac, u osiguravanju kvalitetnog radnog ozračja. Jako nam je drago što u Hrvatskoj postoje ovakve kompanije koje radnike stavljaju na prvo mjesto u svojim poslovnim prioritetima“, izjavili su Bruno Glavak i Nedeljko Bukovšek, povjerenici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) – Sindikalnih podružnica Vajda i PPK.

O Grupi Pivac

Grupa Pivac jedna je od najvećih i najrespektabilnijih mesnih industrija u ovom dijelu Europe, a obuhvaća tri mesoprerađivačke tvrtke: PPK karlovačku mesnu industriju, Mesnu industriju Vajda i Mesnu industriju Braća Pivac. Pogoni za proizvodnju svježeg mesa i mesnih prerađevina nalaze se u Karlovcu, Čakovcu i Vrgorcu, a Grupa je najprepoznatljivija po proizvodnji pršuta s godišnjim kapacitetom od preko 300.000 komada od čega je više od 50.000 zemljopisno zaštićenih Dalmatinskih pršuta. Najveći naglasak u Grupi Pivac stavljaju na važnost revitalizacije stočarstva u Hrvatskoj i ostvarenje samodostatnosti u domaćem uzgoju.

Tako djelatnost Grupe Pivac obuhvaća i vlastiti uzgoj te kooperaciju s uzgajivačima junadi, s godišnjim kapacitetom oko 10.000 grla, kao i kooperaciju s više od 80 domaćih uzgajivača svinja, prvenstveno na području Međimurja i Slavonije, čiji je trenutni kapacitet oko 175.000 tovljenika godišnje s tendencijom rasta.

Prepoznajući važnost i potrebu za stalnim ulaganjem u održivost proizvodnih procesa te zaštitu zdravlja i sigurnosti potrošača, u proizvodnji Grupe Pivac primjenjuje se sustav upravljanja u skladu s međunarodnom normom kvalitete i sigurnosti hrane IFS Food, sustav HACCP za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane te sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001.

Grupa Pivac zapošljava više od 2.000 ljudi, ima 250 vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske, surađuje sa svim većim trgovačkim lancima na hrvatskom tržištu te plasira proizvode na njemačko, mađarsko, bugarsko, irsko, belgijsko, austrijsko, slovensko i ostala tržišta EU i trećih zemalja, prije svega tržište Srbije koje je u kontinuiranom porastu.