Saponiji dodijeljena ‘Zelena povelja Osječko-baranjske županije’

“Zelena povelja Osječko-baranjske županije”, koja je ove godine dodijeljena Saponiji,  javno je priznanje za doprinos očuvanju okoliša te osiguravanje i poboljšavanje kakvoće življenja za dobrobit sadašnjih i budućih naraštaja na području Osječko-baranjske županije. Priznanje je za Saponiju primila predsjednica Uprave Saponije Dajana Mrčela.

„Saponia od svog osnutka 1894.godine raste i razvija se zajedno s gradom Osijekom i regijom i dio je njihove povijesti i tradicije. Kao jedan od najvećih gospodarskih subjekata u Osječko-baranjskoj županiji, za Saponiju je jednako važan tehnološki razvoj kao i briga za kvalitetu života stanovnika grada i Osječko-baranjske županije te što povoljniji utjecaj na okoliš. Saponia je dijete ove županije, stasala u njoj i sa zahvalnošću joj već godinama vraća brigom za njezin okoliš, za prirodu i ljude koji ovdje žive i u njoj rade. Ponosni smo što je naš dugogodišnji trud, naša predanost održivom razvoju, koja je utkana u sve segmente poslovanja, prepoznata na ovaj način i mogu samo obećati da ćemo i dalje nastaviti čuvati ono što smo naslijedili od naših predaka, a što u naslijeđe ostavljamo našoj djeci – čist zrak, vodu, zemlju i zadovoljnog čovjeka”, izjavila je predsjednica Uprave Dajana Mrčela.

Saponia već niz godina stavlja veliki naglasak na održivi razvoj. Sustav upravljanja okolišem, sukladno normi ISO 14001, uveden je još 2005.godine, a usklađenost vlastitog sustava upravljanja okolišem i energijom s međunarodnim standardima potvrđuje se kontinuiranom certifikacijom u skladu s normom ISO 14001:2015 i ISO 50001:2018.  Potvrda naše strategije i dio korporativne kulture je i doprinos koji daje linija proizvoda Saponije sa znakom EU Ecolabel, čime dodatno potiče potrošače na odgovorno ponašanje prema okolišu.

“Svojim dosadašnjim, a i budućim poslovanjem želimo biti partner građanima u našem okruženju, tvrtka na koju se mogu osloniti i koja će biti ponos Osijeka i regije. U tijeku je investicija vrijedna 63 mil.kn koja će u potpunosti promijeniti vizuru osječkog Donjeg grada, smanjiti utjecaj na okoliš i poboljšati kvalitetu života građana u okruženju, a Saponiji osigurati smanjenje utroška energenata, poboljšanje radnih uvjeta, a time i ugodniji život stanovnika”, stoji u priopćenju iz Saponije.