Carlsberg Croatia u novu liniju limenki uložio gotovo 3,5 milijuna eura

Foto: Carlsberg Croatia

Carlsberg Croatia u utorak je u koprivničkom pogonu otvorila modernu liniju za punjenje limenki, u koju je uloženo gotovo 3,5 milijuna eura, objavili su iz te pivovare.

Uvođenjem nove linije otvorena su nova radna mjesta, a volumen proizvodnje povećat će se za procijenjenih 46 posto. Linija će također omogućiti proširenje izvoza Somersbyja, popularnog cidera koji se već sada izvozi u više od 20 zemalja.

Izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu Lars Lehmann kazao je da je Hrvatska važno tržište za Carlsberg Grupaciju što pokazuje i ova investicija koja je od velikog značaja za Hrvatsku i tržišta izvoza.

“Grupacija kontinuirano ulaže u Hrvatsku i vjerujemo kako nas na ovom tržištu čeka još puno prilika za rast i razvoj”, istaknuo je Lehmann.

Foto: Carlsberg Croatia

Predsjednik uprave Carlsberg Croatia Marcin Burdach rekao je da je uvođenje nove linije limenki izravni odgovor na potrošačke trendove koji pokazuju kako su limenke pakiranje koje je sve traženije na tržištu i bilježi kontinuirani rast. “Redovito pratimo navike naših potrošača i zato vjerujemo kako nova linija limenki pruža priliku za širenje kako domaćeg poslovanja, tako i izvoza”, istaknuo je.

Naveo je i kako je važan dio njihove višemilijunske investicije zapošljavanje više od 20 novih djelatnika, jer jedino uz izvrsne zaposlenike mogu osigurati najviše standarde i primjenu modernih tehnologija.

“Nastavljamo ulagati u poslovanje i vještine naših zaposlenih kako bismo zajedničkim snagama iskoristili nadolazeće prilike pred nama”, kazao je Burdach napominjući kako odavši kako će na novoj liniji limenki puniti i njihov najvažniji domaći brend, Pan pivo.

Iz Carlsberga Croatia su u priopćenju naveli kako uz postojeće linije za punjenje staklenih i PET boca, kao i bačvi, dodavanje linije za punjenje limenki omogućuje kompaniji u značajnijoj mjeri zadovolji potrebe potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom.

Pogon u Koprivnici najmoderniji je u ovome dijelu Europe i značajan je za uspješno poslovanje cijele grupacije. Somersby se u Hrvatskoj proizvodi već više od desetljeća, odakle se izvozi na tržišta kao što su Njemačka, Belgija, Češka, Nizozemska, Singapur, Tahiti itd, a puštanjem u rad nove linije dodatno će se proširiti izvoz, ističe se u priopćenju. (Hina)