Globalne tvrtke pomažu SAD-u isporukama adaptiranog mlijeka

Svjetske kompanije povećavaju zalihe adaptiranog mlijeka za dojenčad u SAD-u, dok se ta zemlja bori s nestašicom tog važnog proizvoda.

Nestle je izvijestio da u SAD šalje dodatne pošiljke iz Nizozemske i Švicarske. Reckitt Benckiser sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koji ima i tvornice u SAD-u, objavio je da je u ovoj godini povećao proizvodnju za 30 posto.

Takvi potezi dolaze nakon što su američki dužnosnici upozorili da će rješavanje nestašice potrajati mjesecima.

U ponedjeljak je najveći američki dobavljač proizvoda u prahu za dojenčad Abbott Laboratories dogovorio s regulatorima korake za ponovno pokretanje proizvodnje u ključnoj tvornici u Michiganu, no trebat će tjedni kako bi proizvodi iz te tvornice došli na police, ocijenili su dužnosnici.

Tvornica u Sturgisu zatvorena je od veljače nakon što su u objektu pronađene bakterije, a to je potaknulo povlačenje nekoliko proizvoda s tržišta.

Zatvaranje i povlačenje pogoršali su nestašicu koja je mjesecima rasla zbog kašnjenja u lancima opskrbe i u logistici, a dodatno se povećala nakon što su roditelji požurili u trgovine kako bi se opskrbili zalihama.

Bijela kuća pod pritiskom je da riješi taj problem. (Hina)