Studenac već treći put donacijom od 100.000 kuna podržao rad deset neprofitnih organizacija diljem RH

Provođenjem društveno odgovornog projekta ‘Korak bliže zajednici’ Studenac nastavlja podržavati neprofitne udruge koje aktivno pridonose pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, ujedno i lanac s najvećom mrežom prodavaonica, u sklopu svog društveno odgovornog projekta ‘Korak bliže zajednici’ i u trećem je ciklusu donirao ukupno 100.000 kuna neprofitnim organizacijama diljem Hrvatske. Također, i ovoga je puta donacijski ciklus završen službenim proglašenjem dobitnika i dodjelom donacije.

„Sretni smo što smo i ovoga puta podržali neprofitne organizacije koje svojim hvalevrijednim projektima vidljivo pridonose pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama. Zaprimili smo čak 65 prijava neprofitnih organizacija koje djeluju diljem Hrvatske, a povjerenstvo Studenca, vodeći se jasnim kriterijima, među njima je izabralo deset dobitnika. Do sada smo tako u sklopu našeg projekta ‘Korak bliže zajednici’ donirali ukupno 300.000 kuna i podržali rad 30 odabranih organizacija i udruga kojima smo zahvalni na svemu što čine u stvaranju boljeg društva. Od srca zahvaljujem svim prijavljenima te bih ovim putem pozvala sve neprofitne udruge da prate web stranicu Studenca kako bi na vrijeme bili informirani o otvaranju novog ciklusa natječaja koji nas očekuje već u srpnju”, poručila je Nina Mimica, direktorica Sektora marketinga u Studencu.

Nova donacija u sklopu projekta ‘Korak bliže zajednici’ ravnomjerno je raspodijeljena među odabranim neprofitnim organizacijama, a valja spomenuti i kako se Studenac pri osmišljavanju svog projekta vodio ciljevima Ujedinjenih naroda koji uključuju i promociju zdravog života te blagostanje za ljude svih generacija. Također, kategorija je to u kojoj se nalaze svi dobitnici proteklog ciklusa.

Središnjicu Studenca u Omišu ovom su prilikom posjetili predstavnici dvije organizacije, a popis svih dobitnika trećeg kruga natječaja dostupan je na služenoj stranici projekta.

„Izuzetno smo zahvalni i zadovoljni što je naš projekt izabran u sklopu projekta „Korak bliže zajednici“. Organiziranjem i provođenjem posjeta djeci u liječenju od malignih bolesti na Zavodu za hemato-onkologiju Klinike za dječje bolesti KBC-a Split želimo djeci i roditeljima olakšati bolničke dane. Naši mladi volonteri, koji su i sami imali iskustvo liječenja maligniteta u djetinjstvu, najbolji su svjedoci da je rak pobjediv. Prenoseći svoje iskustvo izlječenja i kvalitetnog života nakon bolesti, oni su nezamjenjiva podrška i pozitivan motivator za svako dijete u liječenju i njihove roditelje. Na kraju posjeta slijedi simbolično darivanje te ćemo donaciju Studenca iskoristiti za formiranje paketa za nadolazeće posjete“, izjavila je Ivana Klarić, voditeljica projekata Udruge roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti „Sanus“ iz Splita.

Na donaciji je zahvalan i Ivan Bartulić iz Nogometnog kluba „Mosor“ iz Žrnovnice: „Naš klub želi svakom djetetu omogućiti treniranje nogometa i bavljenje sportom u potpunosti besplatno te na taj način želimo potaknuti onu djecu i roditelje koji, možda zbog financijskih mogućnosti, nisu djecu uključivali u ikakve sportove. Ova će nam donacija biti od velike pomoći. Naš će je klub u narednom periodu iskoristiti za nabavu potrebnih rekvizita za trening i utakmice kao i za edukaciju kojom želimo ispuniti bitne ciljeve rada naše škole nogometa, a to su povećanje broja djece i mladih uključenih u rad kluba, stvaranje zdravih navika življenja kroz aktivno bavljenje amaterskim sportom, edukacija o fair playu u sportu te prevencija nasilja među djecom i mladima.“

„U ime Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba zahvaljujemo Studencu koji je kroz svoj projekt ‘’Korak bliže zajednici’’ iskazao dobru volju i srdačnost te prepoznao našu Udrugu kao relevantnu organizaciju koja svojim radom doprinosi aktivnom i potpunom uključivanju gluhoslijepih osoba u život zajednice. Jedan od ciljeva naše Udruge jest i briga o zdravlju i dobrobiti naših članova kroz različite radionice na temu zdravlja. Kako bi naša ideja zaživjela te kako bismo je uspješno provodili, obratili smo se Studencu za podršku, a zauzvrat dobili nesebičan i plemenit doprinos koji će nam uvelike pomoći u radu s korisnicima. Ovom nam je donacijom Studenac omogućio da svoje ideje provedemo u djelo i da naš projekt održimo i dovedemo do viših razina!“, zaključila je Ida Ivanović, predstavnica Udruge gluhoslijepih osoba iz Zagreba.

Provođenjem kvartalnih donacijskih natječaja u sklopu projekta „Korak bliže zajednici“, Studenac nastavlja pridonositi pozitivnim društvenim promjenama izravno podržavajući neprofitne organizacije koje pomažu svojim lokalnim zajednicama.