Vina Belje: Nova šampionska titula za frankovku i 10 zlatnih medalja za graševine

U povodu novog velikog uspjeha frankovke i velike obljetnice kompanije, Vina Belje puštaju u prodaju 325 boca šampionske frankovke berbe 2012.

Na 54. izložbi vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini i Festivalu graševine u Kutjevu, Vina Belje su ponovno potvrdila iznimnu kvalitetu svojih vina od sorti graševina i frankovka.

Titulu šampiona, najveću titulu na ocjenjivanju 54. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske, osvojila je premium frankovka iz berbe 2012. koja je sazrijevala nekoliko godina u hrastovim bačvama, a potom odležavala u bocama. Ovo prestižno vino osvojilo je četiri šampionske titule u posljednjih godinu dana i svrstalo se među najbolja crna vina koja su ikada proizvedena u Baranji i cijeloj Hrvatskoj.

Sjajan uspjeh na navedenim ocjenjivanjima ostvarile su i premium graševine Vina Belje s ukupno osvojenih 10 zlatnih medalja, od kojih je osam osvojeno na najvećem i najznačajnijem domaćem ocjenjivanju graševine koje se održava u sklopu Festivala graševine.

„Izvrsne rezultate s domaćih ocjenjivanja potvrdile su i dvije zlatne medalje koje smo upravo osvojili za naše frankovke na Concours Mondial de Bruxelles. Važno je za naglasiti da su zlatne medalje osvojile i odležala frankovka iz 2012. i mlada frankovka iz 2019. što najbolje pokazuje kontinuitet kvalitete frankovke iz našeg podruma. Jako smo zadovoljni sa šampionskom titulom u Svetom Ivanu Zelini i velikim uspjehom u Kutjevu gdje smo bili i u pripetavanju za najbolju mladu graševinu s dva uzorka“, istaknuo je Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje.

U povodu 325 godina postojanja, velikog jubileja koji kompanija Belje obilježava ove godine, Vina Belje puštaju na tržište limitiranu količinu od 325 butelja šampionske frankovke iz berbe 2012. koja će biti dostupna u Internet trgovini shop.belje.hr od danas pa do isteka definirane količine. Riječ je o buteljama koje su se čuvale u arhivi vinskog podruma Belje upravo za ovu posebnu priliku i pravi su vinski kolekcionarski primjerci.