Preminuo Mirko Grbešić, vlasnik Saponije, Kandita, Koestlina i Brodomerkura

Foto: Zoran Grizelj/Večernji list

Mirko Grbešić, vlasnik Saponije, Koestlina, Kandita i niza kompanija u Hrvatskoj i BiH, preminuo je u 62. godini, nakon teške bolesti. Grbešić je u ponedjeljak prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru nakon što mu se stanje pogoršalo, a danas je preminuo.

“S velikom tugom i žaljenjem objavljujemo da nas je nakon teške bolesti, u 62. godini života, napustio gospodin Mirko Grbešić. Djelatnici i uprave Saponije, Kandita, Koestlina i Brodomerkura sa zahvalnošću i pijetetom sjećat će se vlasnika tvrtki, čovjeka koji je svojim radom, upornošću i vizionarskim pogledom na poslovanje i razvoj, omogućio njihov uspješan rad i na taj način izravno utjecao na izgradnju i sjajne poslovne rezultate u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Svi koji ga poznaju, posebno će se sjećati njegove ljudske dimenzije u poslovanju i životu. S tugom, ali i ponosom, odlučni da nastavimo njegov poduzetnički san u razvoju Saponije, Kandita, Koestlina i Brodomerkura, opraštamo se od našeg vlasnika. Obitelji i prijateljima izražavamo duboku sućut! Djelatnici i uprave Saponije, Kandita, Koestlina i Brodomerkura”, stoji u priopćenju iz Saponije.

Mirko Grbešić bio je vlasnik Brodomerkura, Saponije, Koestlina, Kandita, tržnog centra Mepas Malla u Mostaru, prodajnog centra SMT i niza drugih kompanija.

Njegov poslovni uspjeh vezuje se uz trgovinu. Tijekom 1998. godine kupio je osječku Saponiju, a zatim i bjelovarski Koestlin, te Kandit iz Osijeka i Marasku koju je prošle godine prodao Stanić grupi. 

Bio je poznat i kao humanitarac, a podupirao je i brojne sportske klubove u BiH i Hrvatskoj.