Dukat korigirao cijenu trajnog mlijeka s 2,8 posto m.m. prema svim trgovcima

Iz mliječne industrije Dukat izvijestili su da su, sukladno Vladinoj odluci o izravnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda, korigirali prodajnu cijenu trajnog mlijeka s 2,8 posto mliječne masnoće prema svim trgovcima i podsjetili da će od 1. listopada svojim kooperantima podići otkupnu cijenu mlijeka za 15 lipa više po litri.

“Nastavno na Vladinu odluku o izravnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda u sklopu koje je cijena litre trajnog mlijeka u maloprodaji ograničena na 7,39 kuna, Dukat je korigirao prodajnu cijenu Dukat trajnog mlijeka 2,8% m.m. prema svim trgovcima. Time je dao svoj izravni doprinos provedbi Vladinih mjera za zaštitu kućanstva i gospodarstva od rasta cijena”, navodi se u priopćenju te kompanije. 

Vlada je u prošli četvrtak predstavila jesenski paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena u ukupnom iznosu od 21 milijarde kuna, koji među ostalim sadrži mjere zaštite od rasta cijena hrane. Naime, nakon konzultacija s proizvođačima i trgovačkim lancima, Vlada je dogovorila limitiranje cijena određenih proizvoda, pa tako mlijeko s 2,8 posto mliječne masti, koje je koštalo 9,99 kuna, sada stoji 7,39 kuna, što je smanjenje za 26 posto.

Unatoč ograničavanju cijene trajnog mlijeka na polici, Dukat nastavlja s ranije najavljenim ulaganjem u kooperante i povećanje otkupne cijene mlijeka, navode dalje iz te kompanije.

S ciljem očuvanja proizvodnje mlijeka na svom otkupnom području, Dukat će od 1. listopada za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa, odnosno ukupno 95 lipa više od početka godine. Otkupna cijena mlijeka tim će povećanjem biti 40 posto veća u odnosu na lanjski listopad, a radi se o investiciji vrijednoj ukupno 121 milijun kuna u ovoj godini, zaključuje se u priopćenju. (Hina)