Goldberg Red – novo veliko crno vino iz Baranje

Na međunarodnim ocjenjivanjima vina u Njemačkoj i Austriji Vina Belje su osvojila pet zlatnih i sedam srebrnih medalja

Rujan je tradicionalno u znaku berbe grožđa, ali i objave rezultata s dva velika međunarodna ocjenjivanja vina – njemačkog Mundus Vini summer tasting i austrijskog AWC Vienna. Ove godine na oba ocjenjivanja je briljirao Goldberg Red osvojivši dvije zlatne medalje čime se Baranja još jednom potvrdila kao regija iz koje dolaze izvrsna crna vina.

U jakoj konkurenciji od više od 11.000 uzoraka vina, koliko ih se ove godine ocjenjivalo na AWC Vienna, zlatne medalje su osvojili i pjenušac La Belle Grand te premium merlot i premium frankovka. Gledajući zbirno, Vina Belje su na oba ocjenjivanja osvojila pet zlatnih i sedam srebrnih medalja.

Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje, istaknuo je važnost novih medalja „Ovo je veliki međunarodni uspjeh Vina Belje jer je riječ o značajnim vinskim ocjenjivanjima koja po broju prijavljenih uzoraka i visokim bodovnim pragovima za najsjajnija odličja, spadaju u najcjenjenija u Europi. Iznimno smo ponosni što su visoke ocjene dodijeljene i bijelim i crnim vinima te pjenušcima. Zlatne medalje za Goldberg Red su još jedna potvrda posebne vrijednosti baranjskog vinogorja za uzgoj crnog grožđa. Neovisno o tome što u sastav ulaze međunarodne sorte cabernet sauvignon i merlot, ovo vino odiše terroirom i baranjskom toplinom koju u ovo jedinstveno vino donosi frankovka. Ovim vinom, kao i cijelom linijom Goldberg, želimo prenijeti svoju strast i znanje u vina koja imaju izraženi i jedinstveni karakter od najboljih grozdova s posebnih dijelova vinograda.“

Nova Goldberg serija, u kojoj su Goldberg White i Goldberg Red, odnedavno je dostupna u odabranim vinotekama, restoranima i hotelima koji u svojoj ponudi imaju vina najviše razine kvalitete, a limitirana količina će do kraja godine biti dostupna i u internet trgovini Vina Belje.