Marko Mintas imenovan predsjednikom Uprave Henkel Adria i Country Managerom Hrvatska

Marko Mintas, dosadašnji Generalni Direktor Henkel Ukrajina za poslovnu jedinicu Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu, postaje Predsjednik Uprave Henkel Adria i Country Manager Hrvatska, te uz odgovornost za poslovnu jedinicu Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu preuzima dodatno zaduženje za poslovanje poslovne jedinice Beauty Care. U budućnosti će preuzeti upravljanje Henkelovim novostvorenim Henkel Consumer Brands, koji će obuhvatiti obje poslovne jedinice.

Marko Mintas je pohađao Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je stekao titulu Magistra Ekonomije. Uz formalno obrazovanje, gospodin Mintas se i dodatno usavršavao kroz razne programe od obrazovnih institucija poput INSEAD, IESE, Harvard Business School te Singularity University. Također je završio coaching edukaciju te je certificirani coach kanadskog instituta Erickson.

Marko Mintas karijeru u Henkelu počeo je prije 12 godina. Tijekom tih 12 godina radio je na tržištima Hrvatske i Slovenije s različitim zaduženjima, između ostaloga kao Voditelj Prodaje, Komercijalni Direktor s country management zaduženjima te prokurist. Ujedno je radio ukupno gotovo tri godine, u dva puta, u korporativnoj centrali u Austriji gdje je bio u internacionalnom marketingu i internacionalnoj prodaji za Istočnu Europu koja između ostaloga uključuje tržišta poput Austrije, Poljske, baltičkih država, Rusije, Turske te tržišta Srednje Azije.

U posljednje gotove dvije godine, Marko Mintas je bio Generalni Direktor Laundry&HomeCare za Ukrajinu gdje je uspješno vodio poslovanje kompanije i u kriznim situacijama. Od listopada 2022, g. Mintas preuzima funkciju Predsjednika Uprave za Henkel Adria i Country Manager Hrvatska i Slovenija, za poslovne jedinice Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu i Beauty Care, koje će u budućnosti činiti Henkel Consumer Brands.

Tvrtka Henkel je početkom godine najavila spajanje dviju globalnih poslovnih jedinica Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu i Beauty Care u jednu novu poslovnu jedinicu Henkel Consumer Brands, koja će biti uspostavljena najkasnije do početka 2023. Na globalnoj razini, podižemo naš ciljni plan rasta na višu razinu.

Henkel Consumer Brands bit će snažna potrošačka platforma za više kategorija koja nam omogućuje da najbolje služimo našim kupcima kao jedan tim na svim dodirnim točkama. To je važan strateški korak za nas, jer pod jedan krov dovodi jake globalne brendove i vodeće svjetske tržišne kategorije. Kombiniramo talente iz obje poslovne jedinice i možemo iskoristiti ključne strateške teme kao što su inovacije, održivost i digitalizacija za dobrobit naših kupaca i potrošača.