IT smanjuje troškove i povećava učinkovitost

Digitalna transformacija u maloprodajnoj industriji dovodi do razvoja i usvajanja novih tehnologija. To uključuje mobilno računalstvo, umjetnu inteligenciju (AI), blockchain tehnologiju, proširenu stvarnost i virtualnu stvarnost (AR/VR).

Trgovci su uvijek u potrazi načina na koje mogu razviti poslovanje. Naravno, koriste marketinške strategije i oglašavanje kako bi dosegnuli više kupaca, ali postoji još jedan način koji im može pomoći u povećanju prodaje: IT rješenja.

Implementacija IT-a unutar trgovine ima nekoliko prednosti, uključujući povećanu učinkovitost i vidljivost, smanjene troškove i poboljšanu korisničku uslugu. Trgovci uvijek pokušavaju kvalitetnije uslužiti svoje kupce ispunjavajući njihove potrebe bolje od konkurencije i tehnologija im za to predstavlja vrijedan alat.

Implementacija retail rješenja pomaže im u tome jer poslovanje čini lakšim – što znači da mogu provesti više vremena sa svakim kupcem. Poznavanje tehnologije koja je dostupna u retail industriji može koristiti vašem poslovanju.

Postoji mnogo različitih vrsta tehnologije, ali svima je zajedničko da smanjuju troškove i povećavaju učinkovitost. Bitno je znati sve prednosti prije nego što odlučite koji će sustav najbolje funkcionirati za vas i vaše ciljeve!

Digitalna transformacija u maloprodajnoj industriji dovodi do razvoja i usvajanja novih tehnologija. To uključuje mobilno računalstvo, umjetnu inteligenciju (AI), blockchain tehnologiju, proširenu stvarnost i virtualnu stvarnost (AR/VR).

Mobilno računalstvo

Mnogi trgovci koriste mobilna računala za vođenje svog poslovanja. Ovi se uređaji mogu koristiti za različite zadatke kao što su upravljanje zalihama, korisnička služba i marketinške kampanje – što štedi vrijeme u pozadinskom uredu!

AI – Umjetna inteligencija

Umjetnu inteligenciju (AI) danas također primjenjuju mnoge tvrtke jer pomaže automatizirati procese koji bi inače zahtijevali ljudsku pomoć. Na primjer, ova je tehnologija korisna u području retaila u kojem uvijek postoje podaci koje treba obraditi i s kojima treba upravljati.

Proširena stvarnost (AR) i virtualna stvarnost (VR)

Trgovci koriste ove nove tehnologije kako bi kupcima ponudili virtualna iskustva isprobavanja, interaktivne prikaze proizvoda koji pružaju pogled na proizvode od 360 stupnjeva ili čak kupnju u proširenoj stvarnosti gdje možete vidjeti kako bi odjeća izgledala na vašem tijelu prije kupnje.

Blockchain tehnologija

Ova nova digitalna knjiga nudi uzbudljive prilike za retail industriju svojom sposobnošću pojednostavljenja poslovanja, istovremeno pružajući veću transparentnost informacija o izvoru proizvoda i lancu nadzora o proizvodima od proizvodnje do isporuke u trgovinama. Osim toga, pruža siguran način razmjene podataka između partnera u maloprodajnom opskrbnom lancu.

Korištenje ovih novijih tehnologija pokazuje da se trgovci razvijaju s promjenama vremena. To nije istina samo zato što prihvaćaju promjene, već i zbog njihove potrebe za konkurentnošću u izazovnom gospodarstvu. S IT rješenjima retail poduzeća imaju priliku održavati proizvode organiziranima i neometanima. Također im pomažu pružiti bolje korisničko iskustvo korištenjem digitalnih natpisa za izloge trgovina ili reklamne zaslone. Brojne su prednosti IT rješenja u retailu koje možete i trebate iskoristiti!