Druga godina uspješnog projekta Lidla i HGSS-a

Više od 170 djece na Sljemenu uspješno završilo HGSS-ovu obuku za Male heroje

Na osunčanim livadama na vrhu zagrebačkog Sljemena, u neposrednoj blizini planinarskog odredišta „Mala Hunjka“, započeo je novi ciklus edukativno-interaktivnih radionica u sklopu projekta Mali heroji kojeg Lidl Hrvatska i Hrvatska gorska služba spašavanja provode već drugu godinu zaredom. Na prvoj ovogodišnjoj školi u prirodi, ujedno i najposjećenijoj dosad, sudjelovalo je više od 170 mališana koji su kroz 5 radionica prošli HGSS-ovu obuku i stekli diplome „Malih heroja“, djece koja čuvaju prirodu.

Prekrasan proljetni dan na obroncima Sljemena bio je savršen za pravu planinarsku avanturu u vidu HGSS-ove škole u prirodi za djevojčice i dječake od 6 do 12 godina. Kroz 5 edukativno-interaktivnih radionica pod vodstvom vrijednih i iskusnih pripadnika HGSS-a, mališani su upoznali osnove rada HGSS-a i gorskog spašavanja i naučili kako se provode potrage uz pomoć potražnog psa. Također, savladali su malu školu prve pomoći, iskusili važnost timskog rada u radionici sastavljanja nosila te uživali u spustu na svima omiljenoj radionici tirolske prečnice (žičare).   

„Na Sljemenu smo uz više od rekordnih 170 polaznika započeli novi ciklus radionica Malih heroja, projekta kojeg smo prošle godine pokrenuli u suradnji s našim partnerima iz HGSS-a. Izuzetno smo ponosni i s veseljem nastavljamo ovu priču – cilj nam je da djeca iz svih krajeva Hrvatske sudjeluju u ovoj edukativnoj i zabavnoj aktivnosti na otvorenom pa se kroz svibanj družimo na još 3 lokacije. Sljedeći smo vikend u parku Zvončac u Splitu, a nakon toga nas čekaju uzbudljive planinarske avanture na Japetiću u parku prirode Žumberak i Platku pored Rijeke“, izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Peta je ovo godina suradnje Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja, a projekt „Mali heroji“ koji se provodi drugu godinu zaredom stekao je veliku popularnost te se pokazao kao pravi doživljaj za one najmlađe i njihove roditelje. Na trima prošlogodišnjim HGSS-ovim školama u prirodi (Park prirode Papuk, Sljeme i Starigrad-Paklenica), sudjelovalo je više od 400 djece. Novi ciklus radionica započet na Sljemenu zabilježio je rekordnu posjećenost od više od 170 mališana, a nove avanture Malih heroja nastavljaju se iz vikenda u vikend: 14. 5. Split, 20. 5. Žumberak i 27.5. Platak.

Priroda je u dobrim rukama, kad su nove generacije spremne pomoći. Njima u nasljeđe ostaju hrvatske prirodne ljepote i oni to dobro znaju. Oni su – mali heroji!