British American Tobacco ima novog izvršnog direktora

Tadeu Marroco

British American Tobacco imenovao je financijskog direktora Tadeua Marroca glavnim izvršnim direktorom, označivši kraj četverogodišnjeg mandata Jacka Bowlesa.

Bowles je ušao u upravni odbor vlasnika Tvornice duhana Rovinj 2019. godine i vodio je kompaniju kroz razdoblje temeljitih promjena koje su prebacile težešte rasta na nove kategorije proizvoda, poput vapea i e-cigareta.

Marroco je za BAT počeo raditi 1992. godine u Brazilu, a 2014. ušao je u izvršni odbor na poziciji direktora poslovnog razvoja. Pet godina kasnije postao je član upravnog odbora, a do imenovanja bio je zadužen za regiju Europe i sjeverne Afrike.

“Budući da sam bio u središtu formulacije (n)ove strategije, uvjeren sam da je ona pravi strateški put za BAT”, napisao je u priopćenju novi glavni izvršni cirektor.

Poziciju financijskog direktora privremeno će obnašati Javed Iqbal, priopćila je kompanija.

Promjena na poziciji izvršnog direktora nadovezuje se na objavu da će BAT platiti više od 635 milijuna dolara američkim vlastima nakon što je podružnica priznala da je prekršila američke sankcije prodajom duhanskih proizvoda Sjevernoj Koreji, primjećuje Reuters. (Hina/Reuters)