‘Odvoji dan za sebe’ – prva dm-ova konferencija o ženskom zdravlju

Ginekologinja Ulla Marton

U ponedjeljak, 11. rujna, u Hotelu Zonar od 10 do 16 sati bit će održana dm-ova konferencija o ženskom zdravlju “Odvoji dan za sebe” na kojoj će stručnjaci u izlaganjima i panel raspravama odgovoriti na najvažnija pitanja o ženskom zdravlju.

Jedan od ciljeva konferencije je skidanje tabua s tema kao što su menstrualni ciklus, hormonalni disbalans i seksualno zdravlje te će o njima, bez zadrške, govoriti ginekologinja Ulla Marton. Na temu ginekološkog zdravlja u panelu će se osvrnuti i ginekologinja Nataša Šemnički te psihijatar i seksualni terapeut Goran Arbanas.

Među najvažnijim zdravstvenim pitanjima svakako je i mentalno zdravlje, stoga će na dm-ovoj konferenciji o njemu govoriti akademkinja i neurologinja Vida Demarin te sociolog i autor Bruno Šimleša, dok će estetski kirurg Mladen Duduković govoriti o evoluciji pojma ljepote.

„Unapređenje kvalitete života i doprinos boljoj zdravstvenoj skrbi naših sugrađana okosnica su dm-ovog društveno-odgovornog djelovanja. Tijekom cijele godine naglasak je na ženskom zdravlju i na skretanju pozornosti na teme i izazove s kojima se žene susreću u privatnom i profesionalnom životu. Zato ćemo na prvoj dm-ovoj konferenciji posvećenoj ženskom zdravlju okupiti vrhunske stručnjake i brojne goste kako bismo sudionicama ponudili konkretna rješenja i savjete koji mogu dugoročno doprinijeti kvaliteti njihovog života“, istaknula je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Sudionice će se moći uključiti u panel rasprave koje će pratiti sve glavne teme konferencije te će ujedno imati priliku sudjelovati u dvjema radionicama o učinkovitom nošenju sa stresom u svakodnevnom životu.

Konferencija „Odvoji dan za sebe“ namijenjena je ženama koje žele očuvati svoje zdravlje i unaprijediti kvalitetu svakodnevnog života. Ulaznice, čiji je broj ograničen, moguće je kupiti u svim prodavaonicama dm-a u Zagrebu te u dm online shopu po cijeni od 10 eura, pri čemu jedna ulaznica vrijedi za dvije osobe.