Uljara Orgula u Marušićima sezonu prerade započinje udvostručenim kapacitetima

Sezona prerade jedan je od najuzbudljivijih dijelova godine za sve u maslinarskom sektoru

Uljara Orgula u Marušićima krenula je s preradom, a svoja je vrata ove godine otvorila uz dodatne kapacitete. Naime, pogon je nadopunjen novom centrifugom, miješalicama i mlinom, zahvaljujući čemu je kapacitet prerade udvostručen na 3000 kilograma po satu.

Nastavak je to ulaganja u uljaru omogućenih sredstvima Programa ruralnog razvoja RH i natječajem za tip operacije 4.2.1. – Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima.

Ukupna vrijednost investicije za unapređenje linije za punjenje i kapaciteta za skladištenje maslinova ulja u Dicmu te proširenje kapaciteta uljare u Marušićima iznosi gotovo 500.000 eura, od čega je 50 posto bespovratno.

Pjero Zekan

“Zahvaljujući podršci koju smo dobili putem ovih programa zaključili smo velik investicijski ciklus te ponosno možemo istaknuti da smo učvrstili našu tržišnu poziciju. Uspješno smo proširili kapacitete i ostvarili značajnu prisutnost na tržištima maloprodaje, ugostiteljstva i kod industrijskih kupaca, a jednako tako osigurali smo otvaranje novih radnih mjesta te povećali stabilnosti tvrtke. Europski izvori financiranja izuzetno su važni jer značajno doprinose podršci poljoprivrednicima”, komentirao je Pjero Zekan, vlasnik i direktor Orgule.

Nataša Zekan

Prve masline na preradi u uljari Orgula u Marušićima iz lokalnih su maslinika. “Aktualnu sezonu maslina dočekali smo u punoj spremi – našu uljaru i proizvodnju podigli smo na novu, višu razinu. S ponosom sada otvaramo njezina vrata svim maslinarima koji dijele istu strast i predanost ovom pozivu. Na raspolaganju smo svim kolegama, spremni podijeliti svoje znanje, iskustvo i resurse kako bismo imali još jednu uspješnu sezonu prerade. Kao što je dobro poznato, hrvatsko maslinovo ulje među najkvalitetnijima je na svijetu, a sezona prerade jedan je od najuzbudljivijih dijelova godine za sve nas u maslinarskom sektoru”, istaknula je i Nataša Zekan, direktorica operacija Orgula grupe.

Novi proizvodi i tržišta

Iz Orgule najavljuju i skorašnje predstavljanje novih proizvoda u portfelju te predstavljanje na novom, velikom i dalekom tržištu – bliskoistočnom. “U studenom ćemo se naći u prestižnom društvu izlagača na izložbi Private Label & Licensing Middle East, koja se održava u Dubaiju. Prilika je to da novom tržištu predstavimo naše proizvode i potencijal sjajnog domaćeg maslinova ulja, ali i da s najvećim imenima različitih industrija sa svih strana svijeta razmijenimo iskustva, spoznaje i primjere dobre prakse. Veseli nas što imamo priliku nastupiti na području koje iznimno dobro prepoznaje i cijeni kvalitetu”, najavila je tom prilikom Nataša Zekan.

Brojna priznanja i nagrade

Orgulina su ekstradjevičanska maslinova ulja u Hrvatskoj već četiri godine zaredom najprodavanija, što potvrđuju podaci iz NielsenIQ-ova godišnjeg praćenja maloprodajnog tržišta. Orgula ekstra djevičansko maslinovo ulje ZLATNO 500 ml u svibnju je osvojilo zlatnu medalju na natjecanju Berlin Global Olive Oil Awards 2023. Riječ je o prestižnoj europskoj nagradi za maslinova ulja globalnog dosega, koju dodjeljuje Berlin Global Olive Oil Awards (Berlin GOOA). Članovi žirija vrhunski su stručnjaci za hranu i znanstvenici posvećeni vjerodostojnom, transparentnom i pouzdanom ocjenjivanju, a Orgula je ovim zauzela zasluženo mjesto na prestižnoj listi Elite Olive Oils Global.

Glavna je djelatnost Orgule, tržišnog lidera, prodaja i prerada maslinova ulja, kao i proizvodnja drugih prehrambenih proizvoda namijenjenih gourmet segmentu tržišta. Uz različita maslinova ulja (ekstradjevičanska, BIO maslinovo ulje, aromatizirana ulja), Orgula ima bogat portfelj brojnih drugih proizvoda – od aromatiziranih morskih soli, poput one s crnim tartufom, do raznih balzamskih octeva napravljenih od biranih vinskih sorti.

Misija tvrtke je ponuditi visokokvalitetno maslinovo ulje po pristupačnoj cijeni, istovremeno poučavajući o svim njegovim blagodatima. S obzirom na kvalitetu i širinu asortimana, proizvode Orgula koriste sve generacije te su oni neizostavan i poželjan dio svakodnevne prehrane u svakom kućanstvu.