BAT predstavio liniju za grijane bezduhanske proizvode

Foto: Nel Pavletic/Pixsell

Nakon investicijskog ciklusa od 80 milijuna eura u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode, BAT je u petak u tvornici u Kanfanaru predstavio i liniju za bezduhanske grijane proizvode.

BAT-ova tvornica u Kanfanaru postala je jedina u Europi koja proizvodi i izvozi najsuvremenije bezduhanske grijane proizvode veo™. Uz kontinuirane investicije u proizvodnju novih kategorija proizvoda, tvornica je u prethodne dvije godine zaposlila preko 150 zaposlenika, a u sljedećoj godini planiraju zaposliti još 50 zaposlenika.

Tvornica u Kanfanaru jedna je od BAT-ovih tvornica s najširim proizvodnim asortimanom u kojem sve veći udio čine nove kategorije duhanskih i nikotinskih proizvoda koji transformiraju industriju.

“Iznimno smo ponosni što je tvornica u Kanfanaru na globalnoj razini u BAT Grupi odabrana da bude europski centar proizvodnje najsuvremenijih bezduhanskih grijanih proizvoda veo™. Jačanje proizvodnje novih kategorija proizvoda, i duhanskih grijanih i sada novih bezduhanskih grijanih proizvoda, u kanfanarskoj tvornici još čvršće postavlja Hrvatsku u samo središte transformacije BAT-a prema proizvodima smanjene štetnosti. Naš novi proizvod spoj je postojećih istraživanja i izvanrednih inovacija, te predstavlja sljedeći korak na našem putu prema Boljem sutra (A Better TomorrowTM)”, izjavio je Zvonko Kolobara, generalni direktor BAT Adria.

Uz novu proizvodnju i izvoz na europska tržišta, prvi bezduhanski grijani proizvod brenda veo™ dostupan je i na hrvatskom tržištu. Osnovu proizvoda veo™ čini rooibos, biljka koja se obično konzumira u obliku bezkofeinske biljne infuzije, a potrošačima pruža bezduhansku alternativu pušenju.

Ovaj inovativni proizvod kompatibilan je s uređajem za grijanje glo, te odraslim korisnicima novih generacija proizvoda i pušačima pruža alternativu cigaretama, koja ne sadrži duhan niti dolazi do sagorijevanja prilikom korištenja. Umetci veo™ napravljeni su od rekonstituiranih listova rooibosa, koji su tijekom proizvodnog postupka natopljeni nikotinom visokog stupnja čistoće i različitim okusima. Proizvod veo™ je u Hrvatskoj dostupan od kraja rujna 2023.