KARLA svježa tjestenina osvojila prestižnu nagradu Superior Taste Award

Karlovačkom Žitoproizvodu 2024. godina počela je sjajno! Nakon što su lani predstavili svoju novu liniju KARLA svježe tjestenine, dva proizvoda iz te linije osvojila su prestižnu nagradu Superior Taste Award koju dodjeljuje International Taste Institute.

KARLA fuži sa Zigante tartufima i KARLA pljukanci Okusi Orijenta proizvodi su za koje su nedavno primili lijepe vijesti; oba su osvojila su prestižnu nagradu Superior Taste Award. U zadnjih nekoliko godina u kategoriji tjestenine Žitoproizvod je jedina tvrtka iz Hrvatske koja se može pohvaliti ovakvim uspjehom, a ovo je ujedno i prva međunarodna nagrada za poznatu karlovačku tvrtku.

Nagrada Superior Taste Award dodjeljuje se za proizvode hrane i pića koji su dobili pozitivnu senzorsku ocjenu od strane stručne komisije za okus koja se sastoji od 200 vrhunskih profesionalnih kuhara i sommeliera iz najprestižnijih Europskih kulinarskih udruženja. Svake godine ocjenjuje se na tisuće proizvoda dok samo najbolji budu i certificirani. Od 2005. godine do danas evaluirano je preko 15.000 proizvoda iz 130 zemalja što ovu nagradu čini svjetski najpriznatijom kada je riječ o vrhunskoj kvaliteti okusa.

Nagrada Superior Taste Award specifična je i drugačija od ostalih jer se proizvodi testiraju na slijepo i to u strogim uvjetima. Chefovi koji ocjenjuju proizvode ne vide pakiranje, ne znaju naziv proizvoda niti ime proizvođača, čak ne znaju niti iz koje zemlje dolazi zbog čega moraju biti potpuno objektivni prilikom izrade senzorske analize i ocjenjivanja. Kombinirajući višestruke osjetilne kriterije poput vizualnog aspekta, mirisa, okusa, teksture i konačne senzacije, proizvod koji se prijavljuje na evaluaciju prolazi kroz senzorsku procjenu na svakom od navedenih 5 kriterija.

Uz to što su krajem prošle godine postali nositelj znaka „Kruh hrvatskih polja“ za šest pekarskih proizvoda (Lovački kruh 400 g, Krumpirov kruh 400 g, Bijeli kruh 400 g, Polubijeli kruh 500 g, Crni kruh 450 g, Craft bijeli kruh u kalupu 500 g) ovo je još jedno veliko priznanje za kvalitetu proizvoda koji dolaze iz Žitoproizvoda.