Studenac otvorio sedmi krug prijava za dodjelu 20.000 eura neprofitnim organizacijama i udrugama iz Slavonije

Studenac će i ove godine nastaviti podržavati udruge koje donose pozitivne promjene i dobrobit u svojoj zajednici, a ukupno će u 2024. donirati 80 000 eura

Hrvatski lanac susjedskih dućana Studenac otvorio je sedmi krug prijava za donacije u sklopu svog društveno-odgovornog programa „Korak bliže zajednici“ u kojem će ukupno donirati 20 000 eura. Prijaviti se mogu sve neprofitne organizacije i udruge iz Slavonije koje svojim radom doprinose unaprjeđenju kvalitete života i općoj društvenoj koristi svojoj zajednici.

Studenac je izabrao prva tri UN-ova globalna cilja održivog razvoja kao ključne kriterije i područja koja se želi osobito podržati u skladu sa strateškim usmjerenjem kompanije da kao nacionalno prisutni trgovački lanac preuzme odgovornost i konkretnim djelima doprinese napretku prema održivijoj budućnosti.

Neprofitne organizacije se mogu prijaviti od 1. do 29. veljače putem obrasca na web stranici Studenca – Korak bliže zajednici.

U ovoj godini Studenac će imati četiri regionalno podijeljena ciklusa donacija pa će tako nakon Slavonije, koja je u fokusu u prvom kvartalu, uslijediti i donacijski ciklusi za Dalmaciju, Istru te Središnju Hrvatsku. Studenac će tako u 2024. godini podržati neprofitne organizacije diljem Hrvatske s ukupno 80 000 eura.

„Dobrim djelima najbolje je započeti novu godinu. Vodeći se time, pokrenuli smo prvi donacijski ciklus u ovoj godini kojim želimo učiniti jedan sitan, ali bitan korak za pozitivne promjene u društvu. Povećali smo i iznos sredstava koje doniramo ove godine pa će tako pet odabranih udruga iz Slavonije dobiti po 4.000 eura u gotovinskom iznosu“, poručila je Anja Škulje Makjanić, voditeljica projekata korporativnih komunikacija u Studencu dodajući: „Svakim našim društveno-odgovornim projektom želimo se dublje povezati sa svojim susjedima širom Hrvatske te zajedničkim snagama unijeti promjene u svakodnevni život naših zajednica. Upravo iz tog razloga se veselimo prijavama svih zainteresiranih!”

Studenac provodi program društveno odgovornog poslovanja „Korak bliže zajednici“ od listopada 2021. godine s ciljem pružanja financijske potpore humanitarnim, zdravstvenim, socijalnim, sportsko-rekreativnim i drugim inicijativama koje pridonose unaprjeđenju života svoje zajednice. U dosadašnjih šest provedenih krugova Studenac je donirao ukupno 81 000 eura desecima odabranih neprofitnih organizacija i udruga iz cijele Hrvatske.

Više o projektu, pravilima i načinima prijave dostupno je na poveznici Korak bliže zajednici.