Iz vlastitog mlina do vašeg stola – Žitoproizvod donosi Kruh hrvatskih polja

Kruh se u Žitoproizvodu proizvodi od različitih vrsti popularnih KARLA brašna koja se, pak, već 78 godina proizvode u vlastitom mlinu u Karlovcu od pšenice iz domaćeg, provjerenog uzgoja uz certifikat Brašno hrvatskih polja

Tijekom 2023. godine o karlovačkom Žitoproizvodu objavljivali smo vijesti na temu njihove nove linije KARLA svježe tjestenine koja je, bez daljnjega, odlična. Početkom ove godine dva proizvoda iz te linije osvojila su prestižnu nagradu Superior Taste Award – radi se o KARLA fužima sa Zigante tartufima i pikantnim pljukancima Okusi Orijenta. No jeste li znali da iz te poznate tvornice u kojoj se proizvode svježa tjestenina, brašno i ostali mlinski proizvodi te 70-ak različitih vrsta mirisnih kruhova i peciva, stiže i Kruh hrvatskih polja?

Kruh hrvatskih polja je znak u neobveznom sustavu označavanja kojeg provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) s ciljem jasnog i nedvosmislenog informiranja potrošača o podrijetlu i utvrđenoj kvaliteti pekarskih proizvoda koji su proizvedeni u Republici Hrvatskoj. Pravo na korištenje znaka Kruh hrvatskih polja ostvaruje se za pekarske proizvode dobivene od žitarica zasijanih u Hrvatskoj.

Upravo je Žitoproizvod ponosni nositelj tog znaka – ukupno je šest različitih vrsta kruha dobilo ovaj znak. Radi se o lovačkom, krumpirovom, bijelom, polubijelom, crnom te craft bijelom kruhu u kalupu. Poznato je da se kruh u Žitoproizvodu proizvodi od različitih vrsta popularnih KARLA brašna koja se, pak, već 78 godina proizvode u vlastitom mlinu u Karlovcu od pšenice iz domaćeg, provjerenog uzgoja uz certifikat Brašno hrvatskih polja.

U Žitoproizvodu maksimalno teže korištenju lokalnih i sirovina hrvatskog podrijetla čime podupiru lokalnu zajednicu i domaću proizvodnju, a to potvrđuje i činjenica da je tvrtka ponosni vlasnik čak dva takva certifikata – za kruh i brašno. Navedene vrste kruha mogu se pronaći na policama trgovačkih lanaca kao što su Kaufland, Lidl, Interspar i Eurospin.