Studenac donirao 20.000 eura udrugama iz Slavonije

Ovo je prvi od tri donacijska kruga planirana za 2024., a svaki ciklus usmjeren je prema različitim hrvatskim regijama

Studenac, hrvatski maloprodajni lanac susjedskih dućana, u sklopu svog društveno-odgovornog programa „Korak bliže zajednici“ još je jednom značajnom donacijom podržao neprofitne organizacije koje doprinose dobrobiti i unose pozitivne promjene u svoje slavonske zajednice.

Sedmi krug donacija prvi je od tri planirana za 2024. godinu u kojemu će se donirati ukupno 60.000 eura, a u idućim ciklusima pokrit će se i druge hrvatske regije. Vodeći se prvim, drugim i trećim UN-ovim ciljem koji se odnose na svijet bez siromaštva, svijet bez gladi i zdravlje i blagostanje, stručni tim Studenca odabrao je pet udruga ili organizacija iz Slavonije čiji rad i aktivnosti će podržati donacijama u ukupnom iznosu od 20 000 eura.

Donacija je ravnomjerno raspodijeljena među udrugama: Dječji kreativni centar DOKKICA iz Osijeka, Obiteljski koordinator – Udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu iz Slavonskog Broda, Udruga za promicanje vrijednosti i unaprjeđenje kvalitete života LA BELLA VITA iz Kutjeva, Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići iz Vukovara te Udruga osoba s invaliditetom Požega.

“Sretni smo što je komisija za dodjelu donacija odabrala i naš program “Kuharska školica u Dokkici”. Ovaj program pokrenuli smo prije tri godine zahvaljujući našoj Nevenki Marijanović koja s velikom ljubavlju male polaznike uči pripremi zdravih obroka i svakodnevnim životnim vještinama. Lijepo je i pohvalno što je Studenac organizirao zajednički sastanak predstavnika udruga dobitnica s inspirativnom direktoricom marketinga gospođom Mladin koja je iskazala veliko poštovanje i razumijevanje prema radu i trudu udruga. Bilo je zadovoljstvo predstaviti svoj rad, misiju i brojne izazove s kojima se susrećemo u svojim zajednicama. Nadam se da će i druge tvrtke u Hrvatskoj slijediti ovaj lijepi primjer društvene odgovornosti i svjesnosti o velikom humanom i društvenom doprinosu udruga”, rekla je Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra DOKKICA.

„Hvala na ukazanoj prilici i prepoznavanju našeg projekta kao jednog od pet odabranih u velikoj konkurenciji prijavljenih. Studenac nam je pokazao da i mi mali možemo činiti velike stvari zahvaljujući financiranju naših projektnih aktivnosti koje čine bitne promjene u zajednici. Ovim pokazujemo svi mi da se promjene događaju u svijesti pojedinca, društva i zajednice u kojoj živimo i djelujemo“, izjavila je Tijana Radojčić, predsjednica Udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu – Obiteljski koordinator.

U ovom donacijskom ciklusu će svaka izabrana udruga ili organizacija dobiti donaciju od 4.000 eura.

Društveno odgovorni projekt „Korak bliže zajednici“ provodi se od listopada 2021., a dio je dugoročne poslovne strategije Studenca kojim ova kompanija podržava pozitivne promjene u zajednici te pruža potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice.

„S ovom godinom smo odlučili promijeniti pristup donacijama, posvetivši ovaj cijeli prvi krug udrugama i neprofitnim organizacijama iz naše Slavonije. U ciklusima koji slijede tijekom godine ćemo podržati i udruge iz naših ostalih regija. Samo u ovom krugu smo zaprimili više od 60 prijava neprofitnih organizacija koje djeluju na području Slavonije, a povjerenstvo Studenca, vodeći se definiranim kriterijima, među njima je izabralo pet. Čestitke našim odabranim, hvalevrijednim inicijativama te koristim priliku pozvati i sve ostale neprofitne udruge da prate obavijesti na našoj korporativnoj stranici www.studenac.hr kako bi na vrijeme bili informirani o otvaranju novog ciklusa natječaja za njihovu regiju“, izjavila je Miranda Mladin, direktorica marketinga u Studencu.

Osim projekta „Korak bliže zajednici“, Studenac aktivno pridonosi i očuvanju okoliša i bioraznolikosti, kroz program „Korak bliže prirodi“ u sklopu kojeg je u ožujku 2024. godine pokrenuo cjelogodišnji projekt „Podzemne vode, čuvari života“.

Studenac će nastaviti provoditi i razvijati svoje društveno odgovorne projekte, čime će i dalje jačati svoje društveno odgovorno poslovanje i prepoznatljivi dobrosusjedski karakter.