I ove godine Kala podržava dobrovoljna vatrogasna društva

U Hrvatskoj djeluje oko 140.000 članova vatrogasnih društava, a većinom su to volonteri uključeni u rad čak 1.761 dobrovoljnog vatrogasnog društva. DVD-i okupljaju hrabre članove, žene i muškarce, djecu i odrasle, koji se često od malih nogu uključuju u rad lokalnih društava, uče vatrogasnim vještinama i volonterskim vrijednostima.

Iako često riskiraju svoj život za druge, dobrovoljni vatrogasci za svoj svakodnevni angažman i pomoć ne primaju nikakvu naknadu. Njihovu požrtvovnost i hrabrost prepoznala je Kala koja je prošle godine u kampanji ‘Jedna Kala, jedno hvala’ potaknula građane da se uključe u val zahvale dobrovoljnim vatrogascima, a nakon velikog uspjeha, kampanja se nastavlja i ove godine.

Glasajte za svoj DVD

U suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Kala će ove godine na stranici jednakala-jednohvala.hr u video serijalu predstaviti 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja cijele Hrvatske. Građani svojim glasovima od 10. lipnja mogu podržati svoj DVD, a Kala će dobrovoljna vatrogasna društva podržati financijskom donacijom i zalihom flaširane vode.

„Kad smo lani pokrenuli kampanju ‘Jedna Kala, jedno hvala’ htjeli smo pokazati javnosti s čime se sve suočavaju vatrogasci – volonteri. Ponosni smo što su se građani u velikom broju uključili u kampanju i svakodnevno ostavljali zahvale za vatrogasce te smo uvjereni da će i ove godine podržati DVD-ove i tako promicati važnost volonterstva u našem društvu’’, izjavila je Iva Ramić Senior Brand Building Manager u Atlantic Grupi.

Kala, blaga negazirana prirodna mineralna voda, promiče tihu snagu, odnosno vrline koja leže u svakoj osobi: od strpljenja i hrabrosti do nježnosti i razumijevanja, a upravo su te vrijednosti prepoznali kod volontera, dobrovoljnih vatrogasaca.

Žila kucavica brojnih mjesta

Dobrovoljna vatrogasna društva okupljaju hrabre i požrtvovne članove koji svakodnevno brinu o svojim sumještanima, a upravo su DVD-i nerijetko žila kucavica u brojnim lokalnim sredinama. U njima se okupljaju od malih nogu jer se ljubav prema vatrogastvu prenosi s koljena na koljeno i mnogi od njih se mogu pohvaliti da su u jednom dobrovoljnom vatrogasnom društvu po tri i više generacija jedne obitelji. Za svoj rad ne primaju naknadnu, ali to ih ne sprječava da svakodnevno među prvima izlaze na teren, kako bi pomogli onima koji su u potrebi.

“Ovo je prilika da javno podržimo nesebične i hrabre ljude koji bez zadrške daju sebe za pomoć drugome. Uz javnu zahvalu dobrovoljnim vatrogascima, ali i svim volonterima u zajednici, uvjereni smo da ćemo kroz nastavak ove kampanje osvijestiti ljude da je kod volontiranja svaka pomoć, ma koliko se možda činila malenom, zapravo velika i da svatko od nas može učiniti taj korak”, poručila je Ramić.