“Svakodnevna opskrba naših kupaca svježim mesom i mesnim prerađevinama ne bi bila moguća bez vrijednog rada zaposlenika u Mesnoj industriji Braća Pivac, PPK karlovačkoj mesnoj industriji i Mesnoj industriji Vajda Čakovec. Uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih pojavom koronavirusa u Hrvatskoj, naši djelatnici, posebice oni u proizvodnim pogonima, distribuciji i maloprodaji, svakodnevno poduzimaju iznimne napore kako bi osigurali kontinuitet proizvodnje i opskrbe trgovačkih lanaca, kao i naših vlastitih 270 maloprodajnih poslovnica diljem Hrvatske“, priopćeno je iz Grupe Pivac.
Bonusi i uskrsnice
“Koristimo priliku kako bismo još jednom zahvalili našim djelatnicima na izuzetnom trudu i radu, kao i dodatnim naporima koje ulažu u ovim trenucima, za koje se iskreno nadamo da će što prije biti iza nas. Zahvala se prije svega odnosi na radnike u odjelima proizvodnje, transporta i maloprodaje, koji ovih dana uistinu daju sve od sebe kako bi omogućili da naši proizvodi stignu na police trgovina i do stolova naših kupaca. U znak zahvalnosti onima koji u ovim teškim okolnostima daju najveći doprinos, donesena je odluka o dodjeli novčane nagrade koja će biti isplaćena na njihove račune zajedno s plaćom za ožujak. Hvala vam, vi ste naša snaga i najveća vrijednost”, poručuju iz Grupe Pivac.
Od ponedjeljka 30. ožujka u Grupi Pivac započinje i podjela uskrsnica, koju će dobiti svi zaposlenici. Uskrsnica će biti dodijeljena u obliku poklon bona u vrijednosti 200 kuna, koji će se moći iskoristiti u Pivac maloprodajama za nabavku svježeg i smrznutog mesa, mesnih prerađevina, sireva i mliječnog programa.
Zaštita djelatnika i kupaca
Uz kontinuitet proizvodnje i opskrbe, trenutni je prioritet zaštita djelatnika i kupaca te sprečavanje širenja COVID-19. Stoga se u svim proizvodnim pogonima i maloprodajama Grupe Pivac provode stroge preventivne mjere sukladno uputama Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske.
Svim djelatnicima osigurana je dodatna količina rukavica i maski, postavljeni su dodatni dispenzeri s dezinficijensima, svim osobama koje ulaze u krug tvornica i proizvodnih objekata provodi se beskontaktno mjerenje tjelesne temperature te se u cijelosti poštuju upute o međusobnoj udaljenosti svih koji sudjeluju u proizvodnom procesu i lancu opskrbe.
Kao i do sada, strogo se pridržavaju pravila sigurnosti proizvodnje i rukovanja hranom što potvrđuju i certifikati ISO 9001, HACCP i IFS Food, a svi djelatnici obvezni su slijediti i dodatna pravila koja su uvedena u svrhu zaštite i prevencije, tako da su svi mesni proizvodi koji dolaze do kupaca potpuno sigurni i zdravstveno ispravni.