METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak, 12. i 13. travnja 2020. Vrata svojih 10 prodajnih centara METRO će zatvoriti tijekom uskršnjih blagdana, kako bi zahvalio zaposlenicima na iznimnom trudu i posvećenosti poslu tijekom izvanredne situacije. 

„Naši zaposlenici su naša najveća snaga i to su nam još jednom pokazali u ovim izvanrednim okolnostima, pružajući kupcima visoku razinu usluge i dostupnost robe u sigurnom okruženju. Zato smo povodom uskršnjih blagdana odlučili zatvoriti METRO prodajne centre, kako bi naši zaposlenici mogli provesti slobodno vrijeme sa svojim obiteljima i bližnjima“, naglasila je Ana Josipović, direktorica ljudskih resursa tvrtke METRO Cash & Carry Hrvatska.  

Osim slobodnih dana povodom Uskrsa, METRO je svim zaposlenicama i zaposlenicima svojih prodajnih centara isplatio nagradu u iznosu od 1.000 kuna, kako bi im zahvalio na predanosti i doprinosu poslovanju tvrtke uslijed širenja virusa COVID-19.

METRO je odmah po izbijanju koronavirusa u Hrvatskoj poduzeo niz mjera i aktivnosti s ciljem osiguranja najviše razine zaštite zdravlja zaposlenika i kupaca te kako bi profesionalnim kupcima zajamčio nepromijenjenu dostupnost usluga i proizvoda nužnih za njihovo poslovanje.

Preventivne mjere uključuju interne higijenske preporuke, postavljanje dezinfekcijskih sredstva te redovite dezinfekcije svih dijelova prodajnih i skladišnih prostorija te dostavne opreme. U prodajnim centrima METRO je svim zaposlenicima osigurao zaštitne maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju.

Također, uvedena je mjera socijalne distance od dva metra između kupaca i osoblja, na ulazu za kupce postavljena su brzo djelujuća sredstva za dezinfekciju ruku koja se ne trebaju ispirati, a dodatna sredstva za dezinfekciju kupcima su dostupna i kod POS uređaja koje mogu koristiti prije i nakon korištenja kartica.  

METRO je oduvijek pouzdan partner profesionalnih kupaca i trenutno je maksimalno posvećen zadržavanju nepromijenjene razine dostupnosti i standarda kvalitete robe.