Nestlé testira pakiranja za višekratnu uporabu i naknadno punjenje

Uz stalni rad na smanjenju jednokratne ambalaže, Nestlé se pridružio preko 150 multinacionalnih kompanija u borbi za oporavak nacionalnih gospodarstava uz nultu neto stopu emisija

Nestlé uvodi probne dozatore za višekratnu uporabu i naknadno punjenje za nekoliko vrsta Purina hrane za mačke i Nescafé kavu. Nova vrsta pakiranja, uz ekološku komponentu, potrošačima donosi fleksibilnost pri izboru proizvoda za ponovno punjenje, dok su informacije o sastojcima, prehrambenim vrijednostima i roku trajanja proizvoda dostupne digitalnim putem. Proteklih je mjeseci kompanija nove dozatore testirala u tri Nestlé trgovine u Švicarskoj, a nakon brojnih pozitivnih reakcija od strane potrošača nova će pakiranja uskoro biti dostupna na većem broju lokacija u ovoj zemlji. Na ovaj će se način  lakše procjenjivati i učinak dozatora na smanjenje ambalažnog otpada u opskrbnom lancu.

“Ovakvi inovativni sustavi dio su šireg paketa aktivnosti kojima želimo potaknuti potrošače na što manje korištenje jednokratne ambalaže. Na temelju preuzete obveze o uvođenju 100% ambalaže koja se može reciklirati ili ponovno upotrijebiti do 2025. godine te planova za smanjenje uporabe djevičanske plastike za jednu trećinu u istom vremenskom razdoblju, testiranje novih dozatora novi je dokaz da marljivo radimo na ispunjavanju zadanih ciljeva” – izjavila je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic.

Uz inovacija u ambalaži, najveća prehrambena kompanija na svijetu napravila je novi korak u smjeru očuvanja okoliša priključivši se inicijativi više od 150 multinacionalnih kompanija za oporavak nacionalnih gospodarstava uz maksimalno poštivanje klimatoloških i ekoloških načela. Članice inicijative pozvale su vlade diljem svijeta da svoje napore u gospodarskom oporavku od pandemije COVID-19 s usklade s najnovijim znanstvenim spoznajama u klimatologiji, kao i da ubrzaju prijelaz sa sive na zelenu ekonomiju.

Ova inicijativa dolazi u jeku priprema za predstavljanje novih nacionalnih klimatskih planova sukladno Pariškom sporazumu. Svoj plan aktivnosti najavio je i Nestlé, koji se obvezao na postizanje nulte stope emisije stakleničkih plinova do 2050. godine čime je preuzet  najambiciozniji cilj Pariškog sporazuma – zadržavanje rasta globalne prosječne temperature ispod 1,5 °C. 

Više informacija možete pronaći na stranici Nestlé.