Meet your mentor: BAT-ovi senior menadžeri mentoriraju hrvatske studente

BAT, globalna multinacionalna kompanija koja posluje u Hrvatskoj, pokrenula je ove godine na hrvatskim fakultetima ekonomskog usmjerenja mentorski program za studente “Meet Your Mentor”. Studenti će kroz program dobiti priliku povezati se s jednim od senior menadžera BAT-a, koji će s njima podijeliti svoje profesionalno iskustvo te im pomoći u razvoju njihovih karijera.

Program se odvija kroz četiri tematska online sastanka, u kojima studenti kroz razgovor i u opuštenoj atmosferi dobivaju vrijedna saznanja i iskustvo iz prve ruke. Zadnji sastanak je simulacija razgovora za posao –  to je situacija s kojom će se svi susresti, a istovremeno je prilika za stjecanje iskustva prezentiranja vlastitih kompetencija. Nakon sastanaka, studenti od mentora dobivaju detaljnu povratnu informaciju o dojmu kojeg su mentori stekli tijekom simulacije razgovora za posao, o njihovim jakim stranima i potencijalnim područjima za unapređenje – kao i preporuke za buduće profesionalno usmjerenje.

“Cilj našeg programa je studentima pružiti podršku u potencijalnim dilemama vezanima uz karijerno usmjerenje i prvi razgovor za posao. Ovo je jedinstvena prilika da studenti započnu s razvojem kompetencija potrebnih za zapošljavanje i  buduću karijeru, učeći uz vrhunske menadžere”, rekla je Sanja Šijanec, voditeljica ljudskih resursa BAT-a za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Svi studenti ekonomskog usmjerenja pozvani su da motivacijsko pismo pošalju do 7. lipnja na e-mail adresu AdriaHR@bat.com.

BAT je globalna kompanija prepoznata po visokim standardima upravljanja ljudskim potencijalima. BAT je dvije godine zaredom proglašen najboljim globalnim poslodavcem (Global Top Employer), a to priznanje je za 2019. godinu dobilo svega 14 globalnih kompanija. U ovoj regiji, kompanije u sustavu BAT grupe, TDR u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, drugu su godinu zaredom dobitnici regionalnog certifikata Poslodavac Partner. Riječ je o prestižnom certifikatu koji se dodjeljuje kompanijama s izvrsnim praksama upravljanja ljudskim resursima i visokim standardima kvalitete, a dodjeljuje ga konzultantska kuća SELECTIO.