VITAMIN WELL – zdravlje iz bočice

Josipa Tomić Grozdanić, Trade Marketing Manager, Atlantic Grupa

Vitamin Well funkcionalni je napitak koji je svojim sastavom obogaćen elektrolitima, aminokiselinama, vitaminima i mineralima te biljnim i voćnim ekstraktima. Sam proizvod lansiran je 2008. godine u Švedskoj, a od 2016. godine, zahvaljujući Atlantic Grupi, nalazi se i na hrvatskom tržištu. Kome je namijenjena voda, koje su njegove prednosti, kako ga je prihvatilo hrvatsko tržište i koji su planovi za napitak o kojem smo u kratko vrijeme postali ovisni, otkrila nam je Josipa Tomić Grozdanić, Trade Marketing Manager, Atlantic Grupa.

Kome je namijenjena Vitamin Well voda?

Vitamin Well namijenjen je zapravo svima. Tržište novih trendova pokazalo je kako se sve više osoba okreće zdravom načinu života, koji osim prehrane uključuje i odabir napitaka koji svojim sastavom nemaju kalorične vrijednosti, odnosno ne sadržavaju previše šećera. U tu priču se uključio i i švedski brend Vitamin Well koji je razvio formulu pića baziranu na izvorskoj vodi oplemenjenoj elektrolitima, aminokiselinama, vitaminima i mineralima te biljnim i voćnim ekstraktima kao zdravu alternativu sokovima.

Osmišljen je prvotno kao pomoć organizmu da izdrži pojačane fizičke napore, ali su ga vrlo brzo osim sportaša prepoznali i rekreativci te šira javnost kao alternativa svim slatkim i gaziranim pićima. Ono što je bitno napomenuti je da Vitamin Well napitci sadrže upola manje kalorija u usporedbi s drugim bezalkoholnim pićima – 100 ml sadrži 4,2 grama voćnog šećera.

Koliko je voda važna našem organizmu?

Važnost vode za sve procese u tijelu ne treba previše naglašavati – Osim što hidratizira kožu, ona pomaže i brojne procese u organizmu, poput otapanja i prenošenja hranjivih tvari, izlučivanja otpadnih supstancija metabolizma iz tijela, transporta kisika… Ima i ulogu hlađenja tijela, što je posebice važno za osobe koje se bave sportom.

Koliko nam zapravo dnevno treba te vitalno važne tekućine?

Iako postoji zlatno pravilo o „osam čaša“, svaki organizam ima svoje potrebe – ovisno o dobi, spolu, geografskom području i klimatskim uvjetima u kojima netko živi, ali i hrani i piću koje konzumira, tjelesnoj aktivnosti kojom se bavi – prosjek je od 1,5 do 3 litre na dan.

Za održavanje optimalnog zdravlja nužno je pravilno odvijanje metaboličkih funkcija u našem tijelu što je zapravo potreban odgovarajući unos vitamina i minerala prilagođen svakoj dobnoj skupini i spolu. Zahvaljujući sastavu Vitamin Well napitak pozitivno djeluje na funkciju mišića, živčani sustav i proizvodnju energije, očuvanju DNK te zaštiti od oksidacije (vitamin C i cink).

Osim pakiranja, napitci se svakako ističu i po specifičnim nazivima. Koji su sve okusi prisutni na hrvatskom tržištu?

Sami nazivi napitaka zapravo su povezani s ciljem kojeg se želi postići. Vitamin Well Defence, s okusom citrusa i cvijeta bazge, sadrži vitamine C, B12 i cink koji pridonosi normalnom funkcioniranju imunosnog sustav, a također sadrži ekstrakte bazge i zelenog čaja. Vitamin Well Reload, s okusom limuna i limete, izvor je biotina, vitamina B12 i magnezija koji uravnotežuje elektrolite, a ova će kombinacija pridonijeti normalnom metabolizmu te potaknuti stvaranje energije. Također je izvor vitamina D koji se pod utjecajem sunčevih zraka prirodno stvara u koži.

Vitamin Well Antioxidant, s okusom breskve, sadrži antioksidanse vitamin C i E te minerale selen, mangan, bakar i cink koji štite stanice od oksidativnog stresa. Vitamin Well Hydrate, s okusom rabarbare i jagode, izvor je vitamina C i B12 koji pridonose smanjenju umora i iscrpljenosti, dok cink, biotin i niacin održavaju kožu u normalnom stanju. Vitamin Well Upgrade, izvor magnezija i vitamina D koji doprinose održavanju normalne funkcije mišića. Magnezij i cink doprinose normalnoj sintezi bjelančevina.

Izvor je i vitamina B6 i B12 koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenost. Vitamin Well Celebrate, sadrži magnezij koji pridonosi smanjenju iscrpljenosti i umora. Magnezij također doprinosi normalnoj funkciji mišića. Cink i folna kiselina pridonose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Celebrate sadrži i niacin koji doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije. Savršeno prije, za vrijeme ili nakon velikog slavlja.

Nedavno je lansiran novi Vitamin Well zero napitak u limenci. Možete li nam reći nešto više o novom proizvodu?

Vitamin Well ZERO osmišljen je kao napitak s 0% šećera, a ovoga puta plastična boca zamijenjena je limenom ambalažom sa dizajnom koji je svakako drugačiji od drugih. Odabrani su najpoznatiji Vitamin Well napitci – Hydrate, Celebrate i Reload koji su obogaćeni svim vitaminima kao i u regularnom napitku, blago gazirani, ali ovoga puta stvoreni kao ZERO napitak bez šećera.

Svakako je bitno naglasiti da proizvodi ne sadrže kofein te kao takav ne spada u energetska pića i stoga je jedinstven na tržištu. Tigrasto zebrasti uzorci koji dolaze u rozoj, plavoj i crnoj boji, svakako su bili veliki okidač koji je bio prepoznat kod mlađe populacije, a ujedno čini i veliku diferencijaciju među drugim proizvodima na polici.

Društvene mreže i Vitamin Well pokazali su da je tržište spremno za promjene i da uvelike utječe na odluke o kupnji. Koja je bila vaša strategija komuniciranja na tim kanalima?

Vitamin Well je svakako proizvod koji ne prati trendove već ga postavlja. Nova ambalaža sa Vitamin Well Zero napitkom pokazala je kako tržište traži novitete. Društvene mreže su odličan kanal kojim se vrlo lako komunikacijski može približiti bilo kojoj ciljnoj skupini. Upravo zato smo i pokrenuli suradnju s mnogobrojnim hrvatskim influenserima koji su prepoznali naš proizvod kao svog idealnog suputnika u bilo koje doba dana.

Bilo da je riječ o sportu ili lifestyleu, Vitamin Well je odličan omjer cijene i kvalitete za koji se odlučuje sve više kupaca. Ono što je kao novitet u Vitamin Well komunikaciji je i pokretanje TikTok kanala gdje smo kreirali sadržaj temeljen na glazbi i videu. Možda će mnogi reći: „Ali zašto baš TikTok? Tamo su klinci!!“. Zato što su ti „klinci“ ipak tagret koji će za 5 godina postati novi decision makeri. A nama je svaki kupac bitan, pa čak i onaj najmlađi.