BAT objavio prvo izvješće o ljudskim pravima u duhanskoj industriji

British American Tobacco (BAT) je prva kompanija iz duhanske industrije koja je objavila korporativno Izvješće o ljudskim pravima (Human Rights Report). Izvješće je objavljeno prošlog tjedna, na Dan ljudskih prava Ujedinjenih naroda (UN), čime je kompanija htjela dodatno naglasiti svoju predanost zaštiti ljudskih prava u svim dijelovima biznisa diljem svijeta, ali i šire, kroz svoj cijeli dobavni lanac.

BAT-ovo korporativno Izvješće o ljudskim pravima u potpunosti je usklađeno s principima izvještavanja koje su postavili u UN-u. Izvješće otkriva konkretne aktivnosti koje BAT provodi u smjeru promocije, održavanja i zaštite ljudskih prava kroz svoj dobavni lanac koji uključuje 90.000 direktno ugovorenih poljoprivrednih proizvođača. Dokument uključuje i konkretne primjere na koji način kompanija svojim praksama i aktivnošću podiže životni standard kooperanata te kako osnažuje dugoročnu održivost ruralnih zajednica.

S obzirom da je ove godine obilježavanje Dana ljudskih prava posvećeno utjecaju pandemije Covida-19 na ljudska prava, u BAT-u naglašavaju kako je zdravlje i dobrobit zaposlenika i svih partnera u fokusu korporativne strategije izgradnje bolje budućnosti (A better tomorrow). U izvješću su naglašene mnoge aktivnosti koje je kompanije provela s ciljem suzbijanja širenja epidemije, uključujući:

  • ulaganje u razvoj potencijalnog cjepiva protiv Covida-19
  • proizvodnju i distribuciju zaštitne opreme i deizinfekcijskih sredstava
  • financijsku podršku dobavljačima kojima je to bilo nužno
  • osiguravanje sigurne radne okoline u čitavom dobavnom lancu

Visoko postavljeni korporativni ciljevi iz segmenta zaštite okoliša i društvene odgovornosti ključni su pokretači BAT-ove transformacije u smjeru izgradnje bolje budućnosti (A better tomorrow) za sve dionike.

Cjelovito izvješće je dostupno na www.bat.com/humanrightsreport