Steffen Greubel novi generalni direktor Metroa

Nadzorni odbor METRO-a jednoglasno je izglasao imenovanje Steffena Greubela (47) za novog generalnog direktora. Greubel je poziciju preuzeo od Olafa Kocha, koji je 31. prosinca 2020. godine napustio kompaniju.

Od 1. siječnja 2021. Christian Baier (CFO) i Rafael Gasset (COO) zajednički su preuzeli ulogu privremenog generalnog direktora. Steffen Greubel stupa na dužnost 1. svibnja 2021. godine. Trenutno je član Upravnog odbora Würth Groupa.

Steffen Greubel donosi široku ekspertizu na svoju novu poziciju, kao snažan lider s relevantnim veleprodajnim iskustvom i velikim poznavanjem dinamičnog veleprodajnog sektora. Greubel prelazi iz Würth Group-e, brzo rastućeg i profitabilnog obiteljskog poduzeća, izuzetno poštovanog zbog svog snažnog poduzetničkog duha i orijentiranosti prema kupcima. Steffen Greubel vodio je osnovnu djelatnost i nadgledao sve strateške projekte odbora, uključujući i digitalnu transformaciju.

Prije toga, Steffen Greubel je bio partner u European Retail & Consumer Goods practice, u okviru McKinsey & Company. Osim toga, imao je funkcionalni fokus na prodaju, operacije i transformaciju. U ovoj ulozi je savjetovao i METRO AG.