U fokusu Gelovi za tuširanje: Osjećaj kupke u jednom tuširanju!

Kada je u pitanju njihov izbor, sve potrebe potrošača mogu se svesti na želju za ugodnim mirisom i svježinom vlastitog tijela te da proizvodi za tuširanje kvalitetno nahrane i zaštite našu kožu

Gelovi za tuširanje obuhvaćaju proizvode za tuširanje u kremi, gelu ili tekućini. Također, u kategoriju pripadaju proizvodi koji su za tuširanje, a ujedno mogu biti i kupka, gelovi za tuširanje i losioni za tijelo u jednom, dječji proizvodi za tuširanje, antibakterijski i dermatološki gelovi za tuširanje (ako na njima nije navedeno da su protiv akni) te emulzije za tuširanje koje su pakirane bez pumpice.

Iako ih trošimo tijekom cijele godine, ljetni su mjeseci vrijeme kada više trošimo, kupujemo i prodajemo proizvode za osobnu njegu i higijenu, poput gelova za tuširanje ili dezodoransa. Kada je u pitanju njihov izbor, sve potrebe potrošača mogu se svesti na želju za ugodnim mirisom i svježinom vlastitog tijela te da proizvodi za tuširanje kvalitetno nahrane i zaštite našu kožu.

UGODAN DNEVNI RITUAL

Kupanje i tuširanje predstavljaju jedan od najugodnijih dnevnih rituala. Poslije njih se osjećamo revitalizirano, osvježeno i potpuno opušteno. A sve je počelo ispod vodopada. Voda koja pada s visine omogućila je prvo tuširanje u povijesti. Ipak, ljudi se nisu zadovoljili onim što je nudila priroda. S gradnjom kupaonica započelo se nekoliko stoljeća prije nove ere, najprije u Grčkoj pa u Rimu.

I žene i muškarci podjednako su polagali na njegovanost tijela. Kupke su se radile od eteričnih ulja i latica mirisnih cvjetova za dame koje su pratile duge masaže i skidanje dlačica s tijela brijanjem, pa potom mazanje aromatiziranim maslinovim uljem. Vrijeme koje se provodilo u ritualu dotjerivanja u kupaoni nezamislivo je dugačko gledano iz današnje perspektive

CVJETNI MIRISI

Pojava sapuna u većini europskih država veže se uz selo i kućnu radinost. Ne zna se točno tko je prvi počeo oplemenjivati sapun cvjetnim mirisima, ali se zna da su Francuskinje u tom smislu odavno postale najzahtjevnije. Nakon ne tako zanimljivog srednjovjekovnog njegovanja tijela, renesansni čovjek vratio se antičkom svijetu i oživio dobar dio tadašnjeg stila življenja obraćajući ponovno veliku pažnju ljepoti i njegovanosti tijela.

Razvijeni trgovački putevi i otkrića novih kontinenata donijeli su sa začinima i mnoga egzotična kozmetička sredstva. O kupanju u pjeni govorilo se već u 17. stoljeću. Kupke u kojima se dugo ljenčarilo priređivane su u drvenim, metalnim i keramičkim kadama. Žene su se namakale u kupkama s ružinim laticama u čistom mlijeku za savršenu njegu kože. Recept za mladost u čije se djelovanje dugo vjerovalo nastao je zahvaljujući Kleopatri.

BRZO TUŠIRANJE

Dvadeseto stoljeće, zahvaljujući brzom smjenjivanju navika potrošača, kao da je kroz različite rituale kupanja i njege ponovno prošao cijelu povijest svijeta. Prednost novih preparata za kupanje je u tome što se mogu koristiti i prilikom tuširanja, s jednako uspješnim djelovanjem dugog namakanja u kupki. Dakle, bilo da imate puno ili malo vremena za sebe, rezultat lakoće u vlastitoj koži bit će jednak!