Vina Laguna: Castello Festigia okrunjen zlatom na Decanteru

Castello Festigia 2017 osvojilo je zlatnu medalju na najprestižnijem vinskom natjecanju Decanter World Wine Awards, Cabernet Sauvignon Riserva 2011, Riserva LV 2013 nagrađeni su srebrnom medaljom, a Castellblanc 2019 i pjenušac Blanc de Moi osvojili su brončane medalje.

Na ovogodišnjem 18. ocjenjivanju Decanter održanom u Londonu natjecalo se 18.094 vina iz 56 zemalja. Ocjenjivački žiri sastavljen je od vodećih svjetskih vinskih eksperata, među kojima je 44 Masters of Wine i 11 Master Sommeliera.

„Ponosni smo na svaku osvojenu nagradu s domaćih i međunarodnih natjecanja. To znači da su naša vina prepoznata u okruženju, a prije svega su potvrda visoke kvalitete i priznanje konstantnom trudu i profesionalnom angažmanu cijelog tima stručnjaka Vina Laguna. Za vinsku kuću je od velikog značaja kad se u jakoj konkurenciji vrhunskih vina njezino vino izdvoji i nagradi, a kad ostvarujete kontinuitet imate objektivnu potvrdu da proizvodite vrhunska vina. Kada spojite profesionalce, iskustvo, entuzijazam i vrhunsku sirovinu, a u Agrolaguni sve to imamo, odlični rezultati ne mogu izostati“, izjavila je Nerina Zec, direktorica Agrolagune.

Vino Castello Festigia od 2012. godine kontinuirano osvaja nagrade na renomiranim svjetskim natjecanjima, od kojih se naročito ponosimo osvojenim Regional Trophy 2015 na Decanteru te zlatnim odličjem na istom natjecanju 2020. godine. Castello Festigia je do sada osvojilo sveukupno 25 zlatnih medalja što pokazuje kontinuitet vrhunske kvalitete.

Radi se o crnoj kupaži u čiji sastav ulaze međunarodne sorte Merlot, Syrah i Cabernet, ali vino odiše istarskim duhom i terroirom. Castello Festigia na najbolji način pokazuje sve karakteristike istarskih vrhunskih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice.