Stanić d.o.o. uspješno završio projekt izgradnje fotonaponske elektrane uz pomoć EU fondova

Kompanija Stanić d.o.o. odlučila je dodatno poraditi na energetskoj učinkovitosti vlastitih skladišnih prostora. Sunčeva energija je najčišći, najbogatiji i najfleksibilniji obnovljivi izvor energije. Solarni sustavi predstavljaju dugoročno isplativu investiciju, a brojne prednosti koje ovaj sustav za opskrbu toplinskom energijom donosi definitivno nadmašuje one malobrojne nedostatke.

Stanić d.o.o. s ponosom predstavljamo novi projekt o kojem više detalja, kao i očekivane rezultate, možete pronaći u nastavku:

  • U ožujku 2018. Stanić d.o.o. je započeo s provedbom projekta „Izgradnja fotonaponske elektrane Stanić Kerestinec I za vlastite potrebe, poboljšanje energetske učinkovitosti rasvjete i sustav daljinskog očitanja potrošnje el. energije i sustava kontrolnih mjerila“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
  • U rujnu 2021. uspješno je završena provedba projekta, a koja je rezultirala povećanjem energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u poslovanju društva kroz modernizaciju sustava rasvjete, ugradnju sunčane elektrane i sustava daljinskog očitanja potrošnje energije.

Ukupna vrijednost projekta je 9.352.055,87 kn, a EU je sufinancirala projekt u iznosu od 5.507.304,44 kn.

Ukupna ušteda energije iznosi 69.181,20 kWh/god dok se udio količine obnovljive energije u bruto konačnoj potrošnji energije povećao za 1.032.479,00 kWh/god.

Više informacija o projektu pronađite na njihovoj web stranici.