Osnovana Udruga trgovine i logistike UTIL

Za predsjednika UTIL-a izabran je Denis Čupić, vlasnik i predsjednik uprave F.O. Grupe

Udruga trgovine i logistike (UTIL) koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, osnovana je u ponedjeljak u Zagrebu, izvijestili su osnivači.

Zasad okuplja 12 tvrtki iz maloprodaje i veleprodaje hrane i pića, trgovine namještajem, modnim i sportskim brendovima i robom široke potrošnje te upravljanja trgovačkim centrima i logistikom.

Ciljevi rada UTIL-a su smanjenje troškova poslovanja i održivi rast u skladu s ciljevima održivog razvoja poslovanja te unapređenje poslovnog i zakonodavnog okvira, kao i daljnja harmonizacija s najboljim EU-ovim praksama, kažu osnivači u priopćenju. 

Za predsjednika UTIL-a je izabran vlasnik i predsjednik uprave F.O. Grupe Denis Čupić, a za članove Upravnog odbora član uprave Konzuma Tomislav Kramarić, predsjednik uprave Emmezete Slobodan Školnik, izvršni direktor Schenkera Saša Baleta te direktorica LPP Hrvatska Ana Babić.

Na osnivačkoj skupštini imenovana su i tri člana Savjeta udruge, tijela koje nadzire njezin rad, i to potpredsjednik Nadzornog odbora Orbico Grupe Stjepan Roglić, predsjednik uprave Tiska Tomislav Bagić i predsjednik Uprave Polleo Sporta Dinko Magazin.

Čupić među ostalim najavljuje rad na povećanju konkurentnost tvrtki u lancu opskrbe i zakonskim projektima.

Održanom osnivačkom skupštinom pokrenuti su koraci za osnivanja udruge, a po upisu u Registar udruga Ministarstva rada i socijalne skrbi, udruga će službeno započeti s radom. (Hina)