UNCONDITIONAL ušao u strateško partnerstvo s njemačkim Fressnapfom, vodećim europskim retailerom

Edvard Varda, vlasnik UNCONDITIONALA

UNCONDITIONAL d.o.o., najveći specijalizirani distributer hrane i opreme za kućne ljubimce u regiji, te zastupnik za veterinarske lijekove u Hrvatskoj  – udružio je snage s njemačkom kompanijom Fressnapf, vodećom europskom tvrtkom u brizi za kućne ljubimce.

UNCONDITIONAL je u Fressnapfu prepoznao jakog i pouzdanog partnera koji će kao manjinski, ali snažan dioničar inicijalno uložiti u širenje UNCONDITIONAL grupe u Hrvatskoj i susjednim zemljama. 

ZOOCITY Osijek

„Naše zajedničko ulaganje, koje pokriva tržišta u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Bugarskoj, sljedeći je logičan korak za postizanje naše vizije, odnosno strasti i bezuvjetne predanosti skrbi prema svim našim klijentima: kućnim ljubimcima, njihovim ljubiteljima, B2B klijentima, ali i drugim profesionalcima za kućne ljubimce“, izjavio je Edvard Varda, vlasnik tvrtke UNCONDITIONAL koja trenutno zapošljava 300 zaposlenika.

Edvard Varda, vlasnik UNCONDITIONALA

Od svoga osnutka 1974. godine s jednom trgovinom za kućne ljubimce u Splitu,  UNCONDITIONAL je danas izrastao u tvrtku koja posluje s 30 trgovina za kućne ljubimce u Hrvatskoj pod brendom ZOOCITY i opskrbljuje više od 1.000 trgovina za kućne ljubimce, veterinarske klinike i farme u regiji.

Varda je siguran kako će know-how, iskustvo i suradnja s Fressnapf grupom pridonijeti još boljoj skrbi za kućne ljubimce, te dodaje: “Održavanje uspjeha dosadašnjeg poslovnog modela, kao i opsežni resursi koje Fressnapf grupa pruža, stvara prostor za ubrzani rast skrbi o ljubimcima, ali i poslovanja naših B2B kupaca na lokalnim tržištima“. 

Konsolidacija trgovina za kućne ljubimce, uspostava i jačanje vodstva na cijelom europskom tržištu i, u perspektivi, jačanje ekosustava za vlasnike kućnih ljubimaca -središnji su ciljevi Fressnapf grupe.

Torsten Toeller, direktor Fressnapfa

Vlasnik Fressnapfa Torsten Toeller ističe: “Edvard Varda je izvanredan poduzetnik sa stručnošću i lokalnom mrežom pet shopova, a vodi strastveni tim u Adria regiji. Nakon vrlo dobrog iskustva partnerstva i distribucije našeg asortimana privatnih robnih marki, sada još intenzivnije udružujemo snage kako bismo zajedno kroz ubrzanu ekspanziju postigli tržišno vodstvo u jugoistočnoj Europi. Edvard Varda daje svoj doprinos dobro razvijenim lokalnim poduzetništvom, stručnošću u B2B distribuciji, dok mi pridonosimo svojom stručnošću u formatima trgovina, online i omnichannel konceptima te jakim ekskluzivnim brendovima. Koristimo snažnu ekonomsku moć Fressnapf grupe za zajednički i ubrzani rast.”

Fressnapf dućan

Fressnapf i Maxi Zoo trenutno su aktivni u jedanaest zemalja s više od 1.800 poslovnica i internetskih trgovina u kojima je zaposleno oko 16.000 zaposlenika, te ostvaruje više od tri milijarde eura prihoda od prodaje, a do kraja druge polovice ove godine planira izravan ulazak na rumunjsko tržište.

UNCONDITIONAL poslovni model kao i partnerstvo s postojećim dobavljačima ostat će nepromijenjeni u ovom joint venture pothvatu. Obje strane su se složile da neće otkrivati ​​iznos ulaganja i udjela, a nema nikakvih pravnih promjena prema bilo kojim postojećim obvezama.

“Snažan rast poslovanja, a naročito proširenje maloprodajne mreže u Hrvatskoj i Sloveniji, znači zapošljavanje više od 100 novih kolega godišnje idućih nekoliko godina, a na taj način značajno pridonosimo lokalnim zajednicama i pružamo zaposlenicima odličnu perspektivu osobnog rasta, utjecaja i ostvarenja“, ističe Edvard Varda, vlasnik tvrtke UNCONDITIONAL.