Meteor Grupa – Labud uvela novo pakiranje deterdženta kojim smanjuje otpad i potrošnju energije

Labud je uvođenjem mekog pakiranja smanjio količinu plastike za preko 72%

Meteor Grupa Labud udružila je snage s domaćim tvrtkama INA Maziva i Rotoplast u razvoju modernih pakiranja za svoje proizvode. Riječ je o vrećicama, tj. mekim pakiranjima za deterdžent Meri Merino XXL, koje su ekološki bolji izbor od klasičnih plastičnih boca jer u proizvodnji omogućavaju manju potrošnju energije i manje emisije CO2 uz istodobno smanjivanje količine otpada i efikasniji transport, u cijelom lancu opskrbe. U suradnji s ovim hrvatskim kompanijama, Labud je postao prvi domaći proizvođač sredstava za čišćenje koji na tržište uvodi meka pakiranja s ventilom za tekuće deterdžente.

“Ova suradnja hrvatskih kompanija pokazuje da korištenjem različitih iskustava i znanja zajedno možemo razvijati nove vrhunske, moderne proizvode u skladu s načelima održivosti i zaštite okoliša. Novo pakiranje našeg tekućeg deterdženta Meri Merino, kojega  odlikuje inovativna formula za pranje i njegu rublja,  omogućava potrošačima da prošire svoje „zelene izbore“ i zajedno s nama pomognu očuvanju prirode. Vjerujemo da će novo pakiranje biti dobro prihvaćeno od strane potrošača te uz podršku naših kupaca, planiramo ga u budućnosti koristiti i za naše druge proizvode”, izjavila je Milica Damjanović, direktorica marketinga Meteor Grupe – Labud.

Novo inovativno pakiranje je efikasna zamjena za čvrstu plastiku, olakšava korištenje, a potrošači njegovim odabirom pridonose smanjivanju korištenja plastike i količina plastičnog otpada. Uvođenjem mekih vrećica s ventilom, kao zamjene za plastične PE-HD kanistere,  utrošak električne energije u proizvodnji ambalaže smanjuje za oko 90 posto, te se smanjuje i  Co2 otisak. Ukupno će Labud s novim pakiranjem Meri Merina od 4L, generirati 72 posto manje plastike i plastičnog otpada što može iznositi oko 60 tona godišnje, samo na jednom proizvodu.

”Meteor Grupa Labud svojim investicijama u proizvodnju i podizanjem energetske učinkovitosti ide u smjeru smanjivanja negativnih utjecaja na okoliš. Zato smo se aktivno uključili u razvoj nove ambalaže koja je u skladu s našim ciljevima održivosti i može nam pomoći u njihovoj realizaciji. Od početne ideje do proizvodnje nove ambalaže prošlo je godinu dana tijekom koji smo blisko surađivali s našim dobavljačima” kazala je Laura Justinić-Skoko, izvrašna direktorica Meteor Grupe – Labud.

Domaću proizvodnju mekih pakiranja – vrećica s ventilom, lani je pokrenuo Rotoplast. ”Zahvaljujući našim partnerima Meteor Grupi – Labud i INA Maziva, koji su među prvima prepoznali ovu inicijativu, zajedničkim naporima i zalaganjem, osigurali smo da se ova vrsta pakiranja pojavi na hrvatskom tržištu kao plod suradnje hrvatskih kompanija. Na ovaj način, inovacijom i investicijom u nove tehnologije, našim partnerima pomažemo u ostvarivanju ciljeva održivosti i smanjivanju količine otpada i potrošnje energije“, kazao je izvršni direktor Rotoplasta Dorijan Naletina.

Meri Merino u novom pakiranju ide u korak sa suvremenim trendovima proizvodnje i nastavlja kupcima pružati svoju vrhunsku kvalitetu. Meri Merino 4D zaštita; stvara zaštitni sloj oko vlakna nakon svakog pranja i reparira oštećenja uzrokovana pranjem i korištenjem pa odjeća dulje ostaje elastična i čvrsta poput nove. Napredna formula osigurava da odjeća oprana Meri Merinom osigurava dulje zadržavanje intenziteta boje i produljuje vijek trajanja odjeće i tkanina čak i nakon 25+ pranja*.

(*Rezultati testiranja provedenih u suradnji s Tekstilno tehnološkim fakultetom).