Karlovački Žitoproizvod predstavio novu liniju svježe tjestenine poznate pod brandom KARLA

Priča se da se u Karlovcu nešto fino kuha… – slogan je to pod kojim je predstavljena kampanja za novu liniju svježe tjestenine KARLA, brenda karlovačke tvrtke Žitoproizvod.

Simbolično, novi proizvodi nastali su u godini kada tvrtka slavi svoj 77. rođendan. Lansiranje kampanje također je proteklo znakovito, jela s novim vrstama i okusima KARLA svježe tjestenine predstavljena su tijekom jedinstvene plovidbe rijekom Kupom na Žitnoj lađi Zora – jednom od najpoznatijih karlovačkih turističkih atrakcija.

Žitna lađa Zora autentični je drveni brod kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom dok je plovidba ovom jedinstvenom europskom atrakcijom pravi doživljaj prošlog vremena kada se žito prevozilo lađama, rijekama Kupom i Savom. Na taj se način povezivao grad Karlovac s ostatkom Hrvatske te dalekim Temišvarom i Dunavom.

Vanja Hanić, predsjetnik Uprave Žitoproizvoda

Izjavu Vanje Hanića, predsjednika Uprave Žitoproizvoda, prenosimo u cijelosti: “Iznimno sam zadovoljan širinom naše nove linije KARLA svježe tjestenine, a osobito sam ponosan na činjenicu da smo samostalno razvijali recepture i isprobavali razne kombinacije da bismo dobili novu liniju kakvu smo danas predstavili. Vlastiti analitički laboratorij, vrhunski tehnolozi te predane stručne kolege iz proizvodnje omogućavaju nam da unutar tvrtke dođemo do jedinstvenih i originalnih receptura kakve su upravo ove iz nove KARLA linije.

Konkretno, radi se o ukupno devet proizvoda od kojih su tri poznata od ranije – to su naši popularni njoki, fuži i pljukanci, sada dostupni u novom ruhu i poboljšanih receptura. Novi član Karline obitelji su i KARLA šurlice koje, kao fuži i pljukanci, ne sadrže konzervanse, umjetna bojila, arome i pojačivače okusa.

Razvili smo i pet potpuno novih jedinstvenih proizvoda na hrvatskom tržištu, radi se o nepunjenoj svježoj tjestenini, točnije pljukancima s raznim okusima; rajčice, špinata, crnilom sipe te jednu blago  pikantniju vrstu naziva Okusi Orijenta s dodatkom čilija i kurkume. Proizvod koji se dosad nekako najviše istaknuo i naišao na brojne pohvale su Fuži sa Zigante tartufima, intenzivnog okusa i arome za sve ljubitelje pravih tartufa.

Svakako bih istaknuo da se cijela nova linija nepunjene tjestenine radi od 100% krupice od durum pšenice te ne sadrži umjetna bojila, konzervanse, pojačivače okusa i arome, bez dodane soli i masnoća, dok su popularni KARLA njoki rađeni od 100% krumpirovog tijesta, također bez umjetnih bojila i pojačivača okusa.

Naši novi proizvodi kupcima su dostupni na policama trgovačkih lanaca poput Spara, Kauflanda, Konzuma i Plodina te u naše dvije maloprodaje u Karlovcu.

Iskoristio bih priliku da pozovem vaše čitatelje da nas prate na društvenim mrežama, da zavire u Karlinu kuhinju na našoj web stranici te tamo potraže inspiraciju za ukusna jela pripremljena u suradnji s karlovačkim blogerom Hrvojem Stojanovom s bloga Opet Gladni. Ovim putem se također zahvaljujem i restoranu Žganjer na suradnji oko pripreme ukusnih jela u kojima su uživali uzvanici našeg eventa na Žitnoj lađi.