KARLA – sinonim za odličnu svježu tjesteninu!

Svježa tjestenina od 100% krupice od durum pšenice koja ne sadrži umjetna bojila, konzervanse, pojačivače okusa i arome, bez dodane soli i masnoća – jednom riječju KARLA

Prije nešto više od godinu dana ova linija svježe tjestenine karlovačkog Žitoproizvoda ugledala je svjetlo dana. U tom relativno kratkom periodu KARLA je postala sinonim za odličnu domaću svježu tjesteninu na što su u Karlovcu vrlo ponosni. Da se radi o zaista kvalitetnim i prepoznatim proizvodima dokazuje činjenica da su dva proizvoda iz spomenute linije – KARLA fuži sa Zigante tartufima i KARLA pljukanci Okusi Orijenta osvojila prestižnu nagradu Superior Taste Award koju dodjeljuje International Taste Institute iz Bruxellesa.

U zadnjih nekoliko godina u kategoriji tjestenine Žitoproizvod je jedina tvrtka iz Hrvatske koja se može pohvaliti ovakvim uspjehom, a ovo je ujedno i prva međunarodna nagrada za poznatu karlovačku tvrtku.

Nagrada Superior Taste Award dodjeljuje se za proizvode hrane i pića koji su dobili pozitivnu senzorsku ocjenu od strane stručne komisije za okus koja se sastoji od 200 vrhunskih profesionalnih kuhara i sommeliera iz najprestižnijih Europskih kulinarskih udruženja. Svake godine ocjenjuje se na tisuće proizvoda dok samo najbolji budu i certificirani.

Od 2005. do danas evaluirano je preko 15.000 proizvoda iz 130 zemalja, što ovu nagradu čini svjetski najpriznatijom kada je riječ o vrhunskoj kvaliteti okusa. Ono po čemu se razlikuje od raznih drugih certifikata i priznanja jest činjenica da se proizvodi testiraju na slijepo i u strogim uvjetima. Chefovi koji ocjenjuju proizvode ne vide pakiranje, ne znaju naziv proizvoda niti ime proizvođača, čak ne znaju niti iz koje zemlje dolazi, zbog čega su potpuno objektivni prilikom izrade senzorske analize i ocjenjivanja.

Koristimo priliku čitatelje Progressiva pozvati na 15. Internacionalni kongres tjesteničarstva i gastronomije CONPASTA koji će se održati 12. studenog u Varaždinu u hotelu Turist, pod generalnim sponzorstvom tvrtke Žitoproizvod. Na ovom odlično organiziranom tradicionalnom kongresu tjesteničarstva sudjeluje oko 200 profesionalaca iz sektora gastronomije i tjesteničarstva, a ove godine moći će se degustirati jela s tjesteninama kuhara iz Slovenije, SAD-a (država Ohio), Paragvaja, Australije, Poljske i Hrvatske.

Jela od KARLA svježe tjestenine za posjetitelje Conpaste 2024. pripremat će talentirani mladi chef Matko Bukovec, dugogodišnji chef poznatog restorana Laganini na Palmižani. Vidimo se 12. studenog na Conpasti u Varaždinu!