Dr. Schär stvara bezglutenske užitke za sretne i zdrave životne navike

Izvrstan okus, lakoća pripreme i bezglutenske verzije popularnih klasika samo su dio asortimana. Bilo da je riječ o doručku ili večeri, brzom sendviču ili grickalicama na radnom mjestu, rođendanskoj torti ili blagdanskim slasticama, u portfelju Dr. Schära pronaći će se ponešto za svakoga.

Osobama koje su osjetljive ili intolerantne na gluten veliki problem može predstavljati izbor hrane koja ne sadrži gluten. Nama najpoznatije žitarice kao što su pšenica, ječam, raž i pir izvor su glutena. Zato je važno pronaći one žitarice koje prirodno ne sadrže gluten te ih koristiti kao zamjenu u brašnima, tjesteninama, kruhu, krekerima, keksima, kolačima i slanim grickalicama.

Tu problematiku spoznao je davne 1922. godine dr. Anton Schär kada počinje razvijati proizvode biljnog podrijetla bez glutena. Cilj je bio razvoj proizvoda koji su zdravi, lako probavljivi te koji prirodno ne sadrže gluten. Daljnjim razvojem i istraživanjima te suradnjom s liječnicima i udrugama za celijakiju, brend Dr. Schär razvija svoju prvu tjesteninu bez glutena.

Ubrzo postaje tržišni lider koji nudi najatraktivniju i najširu paletu proizvoda na svijetu za zdravstveno osviještenu, uravnoteženu prehranu bez glutena. Njihova nit vodilja jest da su zdravlje i kvaliteta života nerazdvojni.

Vođeni tom mišlju, brend Dr. Schär je već više od 35 godina posvećen stvaranju bezglutenskih užitaka za sretne i zdrave životne navike. Njihov glavni fokus je istraživanje, razvoj i proizvodnja visokokvalitetnih proizvoda iz hranjivih, prirodno dobivenih sastojaka bez glutena kako bi osigurali uravnoteženu prehranu svima kojima je potrebna. U želji da pruže potporu svim individualnim potrebama kupaca, trenutno su vodeći brend u širini palete proizvoda bez glutena u svijetu.

U svemu što rade polaze od čvrstog uvjerenja da je moć hrane da nas zbliži, a ne razdvoji. To uvjerenje služi im kao inspiracija u stvaranju najboljih bezglutenskih žitarica i sastojaka za stvaranje ukusne hrane od najkvalitetnijih sastojaka. Kvaliteta je za njih oduvijek bila i biti će centar svega što rade. Od farmera preko pekara, sve što rade, rade iz ljubavi prema procesu stvaranja. Za sebe govore da su majstori, stvaratelji i pekari, čija je strast iznad savršenstva.

Tu strast žele pružiti i svojim korisnicima. Cilj im je pružiti vrhunski izbor bezglutenskih sastojaka koji zbližava korisnike u kvalitetnom vremenu provedenim za stolom.

Osim bezglutenskih proizvoda Dr. Schär je nedavno pokrenu i novu liniju bez šećera, kao odgovor na sve veće zahtjeve tržišta i za takvom vrstom prehrane. Stoga Vam predstavljamo Vanilla Creams, ukusan bezglutenski keks od vanilije, bez šećera. U njemu nema mlijeka, laktoze, soje, pšenice i jaja. Potpuno veganski, a opet specijalno formuliran za osobe s intolerancijom na gluten.

Na hrvatskom tržištu dostupan je izbor više od 70 proizvoda iz Dr. Schär portfelja.

Sve upite možete poslati njihovom ekskluzivnom distributeru Salvia d.o.o., Radnička cesta 80, Zagreb, na telefon: 01 222 0222 ili na e-mail: narudzbe@salvia.hr