H2O – voda u limenci za bolje sutra

Misija Radman’s Drinka je pružiti potrošačima zdrav i održiv izbor naspram flaširanoj vodi i probuditi svijest o rastućem problemu zagađivanja okoliša plastikom

Voda pokriva više od 70% Zemljine površine. Život na Zemlji počeo je u vodi pa stoga nije iznenađujuće da je ona potrebna svim živim organizmima na našem plavom planetu. Zagađenje plastikom je rastući globalni problem jer ubija morske životinje, ribe i ptice, a posljedično tome utječe i na naš vlastiti prehrambeni lanac. Milijun plastičnih boca kupuje se širom svijeta svake minute, a broj će se povećati za dodatnih 20% do 2021. godine, stvarajući ekološku krizu. Procjenjuje se da svake godine oko osam milijuna tona plastičnog otpada završi u našim morima i oceanima. Plastične boce imaju najnižu stopu recikliranja od bilo koje ambalaže za piće i sadrže mnoge kemikalije uključujući BPA i ftalate. Proces otpuštanja, odnosno prelaska toksičnih kemikalija u piće, ubrzava se i povećava zagrijavanjem, primjerice zbog izloženosti suncu ili pohranjivanja toplih napitaka. Prelazak se ubrzava i ako na plastičnoj ambalaži postoje mala oštećenja ili ogrebotine što se kod uporabe svakodnevno događa.

Aluminij se može gotovo beskonačno puta reciklirati, bez gubitaka kvalitete materijala te su aluminijske limenke najrecikliranija ambalaža koju je moguće procesom recikliranja vratiti u upotrebu za čak 6 tjedana od trenutka bacanja limenke u otpad. Aluminijske limenke su nepropusne za vlagu, masnoću, ali i za UV zrake i imaju neutralan okus, stoga piće dugo ostaje svježe i vrhunske kvalitete. To znači da su i okus i kvaliteta pića jednaki u svakom trenutku. Voda u limenci prolazi postupak pasterizacije, zbog čega ne sadrži konzervans. Misija Radman’s Drinka je pružiti zdrav i održiv izbor naspram flaširanoj vodi i probuditi svijest o rastućem problemu zagađivanja plastikom.

H2O – voda iz Alpa nije samo dobar izbor po pitanju ambalaže nego ima i pH faktor od 8,2 koja se svrstava u alkalnu ili takozvanu živu vodu. pH je mjera za alkalitet (lužnatost)/ aciditet (kiselost) neke tvari/otopine. Uravnoteženi pH je onaj koji se najviše približi pH krvi, inače između 7,32 i 7,42. Naše tijelo je neprestano u nastojanju da održi acido-baznu ravnotežu. Kada je ova ravnoteža poremećena, iz bilo kojeg razloga, javljaju se mnogi problemi, od umora do raznih bolesti. Prehrana suvremenog čovjeka obiluje proteinima, žitaricama i šećerima, a svi oni zakiseljuju organizam, stoga je unos alkalnih namirnica izuzetno bitan. PH je osnova za zdrav organizam. Kada se uspostavi optimalan pH stvorila se je i baza za oporavak svih ostalih oboljenja i oštećenja u organizmu.

H2O negazirana voda u limenci je voda iz austrijskih Alpa koja je puna dobrih minerala, kalcija, magnezija i kalija, a dolazi u pakiranju od 330ml za savršeno osvježenje i hidraciju u bilo koje doba dana.