Inicijativa Nestlé Needs Youth slavi deset godina uspjeha

Kroz proteklo desetljeće, ova inicijativa pozitivno je utjecala na 5.000 mladih, u Hrvatskoj prvenstveno kroz program plaćene ljetne prakse Nestlé Summer’s Cool

Najveća prehrambena kompanija na svijetu danas je obilježila deset uspješnih godina postojanja inicijative čiji je cilj doprinijeti poboljšanju zapošljivosti i spremnosti za rad mladih – Nestlé Needs Youth. Kroz proteklo desetljeće, ova inicijativa pozitivno je utjecala na 5.000 mladih, u Hrvatskoj prvenstveno kroz program plaćene ljetne prakse Nestlé Summer’s Cool.

Od svog osnutka, Nestlé Needs Youth posvećen je njegovanju talenata, energije i ambicije mladih. Kako bi im pomogla na putu do uspjeha, kompanija je identificirala izazove s kojima se mladi suočavaju na tržištu rada i odigrala ključnu ulogu u unaprjeđenju njihove zapošljivosti u Adriatic regiji. Ključan segment ove inicijative je već spomenuta Nestle Summer’s Cool ljetna praksa, čiji je cilj rad s mladima i prenošenje praktičnih vještina, poticanje razvoja liderstva, samosvijesti, profesionalne komunikacije, emocionalne inteligencije i kritičkog razmišljanja polaznika, a sve to u poslovnom okruženju.

Nestlé vjeruje u važnost učenja i odrađivanja prakse u međunarodnom okruženju, pripremajući mlade za tržište rada i omogućujući im da pokažu svoje vještine izvan lokalnih tržišta, što rezultira povećanim samopouzdanjem i hrabrošću. Kompanija je dosad organizirala 50 događanja za studente i mlade, pružajući im platformu za učenje, umrežavanje i razvoj vještina. Osim toga, 135 praktikanata steklo je iskustvo kroz ovu inicijativu, doprinoseći njihovom osobnom i profesionalnom rastu.

„Dok slavimo desetu obljetnicu Nestlé Needs Youth inicijative, razmišljamo o pozitivnom utjecaju koji je imala na tisuće polaznika samo u Hrvatskoj. Nestlé Summer’s Cool praksa postala je svojevrsni simbol prilike za studente u regiji, omogućujući im da premoste jaz između obrazovanja i zapošljavanja, odnosno stvarnosti koja ih očekuje na tržištu rada“, rekla je Tina Gjuriš, HR Business partner u Nestlé Adriatic.

Kompanija ostaje predana svojoj ambiciji omogućavanja pristupa boljim ekonomskim mogućnostima i zapošljivosti za deset milijuna mladih pojedinaca do 2030. godine. Nestlé Needs Youth inicijativa i dalje je pokretačka snaga u izgradnji otpornih zajednica, oblikovanju budućnosti poslovanja i ostvarivanju pozitivnog utjecaja na održivu budućnost.