Osvježivači za WC školjke: Učinkovita borba protiv bakterija počinje u WC školjci

Direktan kontakt kože s nečistom WC školjkom može iritirati kožu i uzrokovati razne probleme, uključujući osip i svrbež. Nečišćenje WC školjke može rezultirati neugodnim mirisima pa stoga redovito održavanje čistoće pomaže u kontroliranju mirisa i stvaranju ugodnog okruženja.

Kupaonica igra veliku ulogu u održavanju općeg zdravlja i dobrobiti u prostoru u kojem se živi. Među svim dijelovima kupaonice, WC školjka jedno je od najvažnijih mjesta gdje održavanje higijene ima presudan utjecaj na zaštitu od širenja bakterija i očuvanje zdravlja ljudi. WC školjka može biti izvor različitih bakterija, uključujući one koje uzrokuju probavne bolesti.

Održavanje redovite higijene pomaže u sprečavanju širenja bakterija i smanjenju rizika od infekcija. Direktan kontakt kože s nečistom WC školjkom može iritirati kožu i uzrokovati razne probleme, uključujući osip i svrbež. Redovito čišćenje osigurava higijensko okruženje i očuvanje zdravlja kože. Nečišćenje WC školjke može rezultirati neugodnim mirisima pa stoga redovito održavanje čistoće pomaže u kontroliranju mirisa i stvaranju ugodnog okruženja.

PRAKTIČNI SAVJETI

WC školjku potrebno je redovito čistiti, barem jednom tjedno. Treba koristiti posebna sredstva za čišćenje koja su učinkovita u uklanjanju bakterija i mrlja. Dobro je koristiti dezinfekcijska sredstva koja sadrže antibakterijska svojstva kako bi se eliminirale bakterije i mikrobi. Ovi proizvodi pomažu u održavanju higijene na najvišoj razini.

PRIJE KORIŠTENJA BILO KOJEG
PROIZVODA, UVIJEK PROVJERITE UPUTE PROIZVOĐAČA I SLIJEDITE PREPORUKE KAKO BISTE OSIGURALI SIGURNU UPORABU ZA SEBE I SVOJE UKUĆANE!

Redovito čišćenje četke nakon svake upotrebe pomaže u sprječavanju širenja bakterija. Održavanje dobre ventilacije u kupaonici pomaže u sušenju površina i sprječavanju stvaranja plijesni, koja može biti uzročnik raznih respiratornih problema. Pri pranju WC školjke, uvijek je dobro koristiti papirnate ručnike ili toaletni papir. Održavanje čistoće WC školjke nije samo estetska praksa, već ključna mjera zaštite zdravlja korisnika.

OPCIJE ZA POSTIZANJE UGODNOG MIRISA

Tablete za miris: Postoje komercijalne tablete za WC školjku koje se mogu staviti unutar spremnika vode ili na rub školjke. Ove tablete obično sadrže mirisne tvari koje se oslobađaju kada voda dolazi u dodir s njima.

Osvježivači školjke u gelu ili granulama: Osveživači zraka u obliku gela ili granula mogu se postaviti u kut školjke. Ovi proizvodi polako otpuštaju miris tijekom vremena i učinkovito se more protiv bakterija.

Eterična ulja: Dodavanje nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja u vodu ili na unutarnji rub WC školjke može pružiti svjež i ugodan miris, primjerice lavande, eukaliptusa, mente ili limuna. Sušeni cvjetovi ili mirisni vrećice Sušeni cvjetovi, potpuno prirodni ili natopljeni mirisima, mogu se postaviti u kutove wc školjke ili objesiti na unutarnji rub. Također, vrećice s mirisom mogu se objesiti u blizini školjke.

Mirisna sol za kupanje: Mala količina mirisne soli može se staviti u školjku radi ugodnog mirisa. Soli često dolaze u različitim mirisima i oblicima.

Ocat i soda bikarbona: Mješavina octa i sode bikarbone može djelovati ne samo kao čistač, već i kao neutralizator mirisa. Ocat ima svojstva koja pomažu u uklanjanju neugodnih mirisa.

Svježe kriške agruma: Kriške citrusa, poput limuna ili naranče, mogu se staviti unutar školjke kako bi pružile prirodan i svjež miris.


Kruti osvježivači čine 85% ukupne prodaje

Kategorija osvježivača za WC školjke bilježi pad vrijednosne i količinske prodaje – gledajući količinsku prodaju, najviše su zastupljeni kruti osvježivači s 85,4%, zatim tekući osvježivači s 10,5% dok gel košarice čine oko 4% ukupne količinske prodaje

Analizira: Tatjana Kovačević, Senior Client Executive, NielsenIQ

Proizvodi kategorije osvježivača za WC školjke uobičajeno dolaze u bloku i koriste se u WC školjkama ili vodokotlićima. Imaju namjenu čišćenja, dezinfekcije i osvježavanje WC školjke. Kategorija toaletnih blokova uključuje pojedinačne ili refil proizvode koji dolaze u tekućem i čvrstom obliku te se mogu objesiti na rub WC školjke ili staviti unutar vodokotlića.

U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2022. godine, kategorija osvježivača za WC školjke bilježi pad vrijednosne i količinske prodaje. Gledajući količinsku prodaju, najviše su zastupljeni kruti osvježivači s 85,4% ukupne prodaje, zatim tekući osvježivači s 10,5% dok gel košarice čine oko 4% ukupne količinske prodaje.

Promatrajući aspekt mjesta prodaje, 83% ukupne količinske prodaje ostvaruje se u modernim kanalima dok manji dio, od oko 17%, u tradicionalnim / manjim formatima. Vodeća tri proizvođača, u količinskoj prodaji kategorije, abecednim redoslijedom su Henkel, privatne marke i SC Johnson.