#FlipTheStatusQuo: Tvrtka Mars izdvaja 100 000 američkih dolara za rodnu ravnopravnost

Vanja Vagić, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Mars za UBBAI regiju

Tvrtka Mars, prepoznatljiva po dugogodišnjoj predanosti stvaranju rodno ravnopravnog radnog okruženja, nastavlja s inicijativom #FlipTheStatusQuo s ciljem nadogradnje prošlogodišnjeg uspješnog projekta te nastavka dijaloga o rodnoj ravnopravnosti. Deset suradnika tvrtke Mars, bez obzira na spol, imat će priliku osvojiti po 10 000 američkih dolara za obrazovanje i razvoj po vlastitom izboru, a nominacije se simbolično otvaraju danas 8. ožujka na Međunarodni dan žena.

Inspiriran prošlogodišnjim projektom #FlipTheStatusQuo, Mars je želju za poticanjem rodne ravnopravnosti u radnom okruženju proširio na sve suradnike i implementirao ga s namjerom da potakne sve svoje zaposlenike diljem svijeta kako bi doprinijeli izgradnji inkluzivnijeg svijeta u kojem svatko može ostvariti svoj puni potencijal.

„Želimo da svijet, koji je pred nama, bude inkluzivan i da se u njemu svi osjećaju prihvaćeno. Zalažemo se za rodnu ravnopravnost jer je potrebno uspostaviti određenu vrstu podrške kako bismo svi ostvarili svoj puni potencijal. Uključiv svijet u kojem svi osjećamo pripadnost je nešto što svatko od nas u tvrtki Mars želi vidjeti. To je tema kojom se vrlo aktivno i kontinuirano bavimo”, istaknula je Vanja Vagić, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Mars za UBBAI regiju.

Osim toga, tvrtka Mars ove godine motivira i osnažuje zaposlenice kroz sudjelovanje u kampanji Međunarodnog dana žena 2024., a ovogodišnja tema je #InspireInclusion. „Kada inspiriramo druge na razumijevanje te da cijene uključenost žena, gradimo bolji svijet. A kada su same žene nadahnute za inkluziju, stvara se osjećaj pripadnosti, važnosti i osnaženosti. Izgradimo zajedno inkluzivniji svijet za žene“, ističu organizatori Međunarodnog dana žena. Tvrtka Mars pruža jednake mogućnosti za razvoj profesionalne karijere svim svojim zaposlenicima nastojeći osigurati 100% rodnu ravnopravnost u raspodjeli vodećih pozicija u globalnim timovima tvrtke. Trenutno, 42% rukovodećih pozicija u Mars, Inc. čine žene, a u UBBAI regiji koja se sastoji od 15 tržišta uključujući i Hrvatsku, odnos spolne ravnoteže je 42% žena naspram 58% muškaraca.