Kärcher je trenutno najprodavaniji brend visokotlačnih čistača

Kärcher je postigao GUINNESS WORLD RECORDS™ titulu za trenutno najprodavaniju marku visokotlačnih čistača. Tvrtka time potvrđuje svoju globalno izvanrednu poziciju u kategoriji proizvoda koja je tako nepogrešivo povezana s brandom.

Kärcher je kroz desetljeća stekao vodeću poziciju s inovativnim i visokokvalitetnim visokotlačnim čistačima i priborom. Godine 1950. Alfred Kärcher izumio je prvi europski visokotlačni čistač toplom vodom, koji je i danas dio industrijskog i komercijalnog čišćenja. Godine 1984. Kärcher je uspješno ušao na potrošačko tržište lansiranjem HD 555, prvog prijenosnog visokotlačnog čistača za dom i vrt na svijetu.

Proizvodi su postali popularni u cijelom svijetu i proslavili se u pravom smislu te riječi: generički pojam “le karcher”, koristi se u francuskom kao sinonim za visokotlačno pranje. S druge strane, u njemačkom jeziku, “kärchern” se također često koristi za visokotlačno čišćenje, prema rječniku Duden. Kärcher danas nudi više od 3000 proizvoda, ali je visokotlačni čistač i dalje vodeći proizvod tvrtke.

Nedavno je Kärcher učinio pranje pod pritiskom 50% učinkovitijim i lansirao veliku inovaciju u obliku eco!booster mlaznica: ovaj jedinstveni dodatak povećava učinak čišćenja za 50% u usporedbi sa standardnom ravnom mlaznicom. Prošle godine, tek drugi put u povijesti tvrtke, Kärcher je revidirao svoj osnovni proizvod i predstavio novu ponudu profesionalnih visokotlačnih čistača s hladnom i toplom vodom.